AfterDawn: IT-alan uutiset

Audi lopettaa bensa- ja dieselautot vuonna 2026, myös hybridit

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 18.6.2021 11:03 Kommentteja (1)

Audi lopettaa bensa- ja dieselautot vuonna 2026, myös hybridit

Volkswagen-konserniin kuuluva autovalmistaja Audi on kertonut lopettavansa uusien bensiini- ja dieselautojen kehityksen vuonna 2026. Yhtiön aikataulu on selkeästi isoista autovalmistajista kunnianhimoisin.
Audi ei enää vuoden 2026 jälkeen aio esitellä uusia polttomoottoreihin pohjautuvia automalleja lainkaan, vaan siirtyy valmistamaan pelkästään sähköautoja. Yhtiö ilmeisesti kuitenkin valmistaa polttomoottoriautoja vielä hetken vuoden 2026 jälkeenkin, myyden sitä ennen esitellyt mallistot niiden elinkaaren loppuun asti, mutta uusia ja uusittuja polttomoottorimalleja ei ole enää tulossa.

Päätös koskee myös hybridiautoja, eli välivaiheeksi uumoiltu hybriditekniikka jää juuri sellaiseksi, ainakin Audin osalta. Aiheesta kertoi saksalaislehti Sueddeutsche Zeitung, joka pohjaa tietonsa Audin toimitusjohtajan Markus Duesmannn työntekijäjärjestöille ja yhtiön johtoportaalle aiemmin tällä viikolla antamiin lausuntoihin.

Olemme listanneet eri autovalmistajien päätöksiä polttomoottoreista luopumisen suhteen jo aiemmin ja toistaiseksi kovimman tavoitteen on antanut Volvo, joka aikoo luopua polttomoottoritekniikasta vuoteen 2030 mennessä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: sähköauto Audi
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

119.6.2021 20:45
Hoplaa1
Vahvistamaton

Sen sähköauton kuuluu kulkea 1000kilsaa yhdellä latauksella ja talvipakkasilla 500, muuten siitä ei ole kuin romukoppaan.
Akkuistonkin kuuluisi kestää semmoset 30-vuotta, ilman hirveitä kulumisia, että niitä kannattaa joskus käytettynäkin ostaa.
Näiden valmisturprosessit taitaa saastuttaa enemmän kun keskiverto polttomoottoriauto elinkaarensa aikana.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto