AfterDawn: IT-alan uutiset

Robotit korvaavat asiakaspalvelijat: ennusteissa potkut 3 miljoonalle

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 17.6.2021 15:46

Robotit korvaavat asiakaspalvelijat: ennusteissa potkut 3 miljoonalle Yritykset ovat jo vuosien ajan ulkoistaneet etenkin teknologia-alan asiakaspalvelua Intiaan. Ulkoistusten myötä myös Intian teknologiasektorin palkkataso on kiivennyt tasaista tahtia kohti länsimaista tasoa. Nyt kustannusero alkaa olemaan joiltain osin jo niin kapea, että Intia on menettämässä kustannusetunsa.
Nyt vaikuttaa siltä, että ratkaisuksi kallistuviin työvoimakustannuksiin tarjotaan tilalle robotteja ja automaatiota. Bank of American tekemän selvityksen mukaan jopa 30 prosenttia Intian kymmenestä miljoonasta ulkoistusyhtiössä toimivasta asiakaspalvelijasta on saamassa potkut - eli hurjat 3 miljoonaa.

Pankin arvion mukaan suuret ulkoistustalot leikkaavat jo ensi vuoden aikana 3 miljoonaa työpaikkaa etenkin "matalaa osaamista" vaativista tehtävistä. Tilalle tulee robotteja, chatbotteja ja tehokkaampaa prosessien käsittelyä. Samaisen arvion mukaan pelkkiä palkkakulujen säästöjä olisi tiedossa yli 80 miljardin euron edestä, jos leikkaukset saadan vietyä läpi sellaisenaan.
Samaan aikaan vaikuttaa kuitenkin siltä, että samaiset intialaiset ulkoistusjätit myös palkkaavat uutta henkilökuntaa - mutta nimenomaan "korkeampaa osaamista" vaativiin tehtäviin, eivät niinkään yksinkertaisimpiin asiakaspalvelutehtäviin, jotka automaatio tulee tuhoamaan arvion mukaan jo ensi vuonna.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Intia
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto