AfterDawn: IT-alan uutiset

Google toi täysimittaiset osoitteet takaisin Chromeen

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 12.6.2021 18:39

Google toi täysimittaiset osoitteet takaisin Chromeen

Googlen Chrome-selain sai pari vuotta sitten uudistuksen, jossa osoitepalkin, eli nk. omniboxin, sisältöä on lyhennetty, jotta käyttäjille sivusto esitettäisiin yksinkertaisemmassa muodossa.
Tämän tavoitteena oli myös parantaa sivustojen turvallisuusasetusten näkymää. Ratkaisu ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan optimaalinen, sillä Android Policen bongaamien tietojen mukaan Google ottaa asiassa nyt takapakkia.

Kehittäjille suunnatuista dokumenteista paljastuu, että jatkossa Chrome tulee näyttämään taas kokonaiset URLit. Nykyisellään URL-osoitteesta Chromen osoitepalkissa ei näy etuliite "https://www.", joten osoite alkaa verkkotunnuksesta.

Googlen tietoisuuteen on kuitenkin ehkä tuotu, että verkkotunnuksen etuliitteet voivat eroittaa myös kaksi eri sivustoa toisistaan. Myös käyttäjien huijaaminen saattaa olla helpompaa, kun etuliitettä ei näytetä.
Android Policen mukaan muutos tuli jo voimaan Chrome 91 -versiossa ja oletuksena pitäisi piilottaa vain https:// -liitteen. Senkin saa näkymiin painamalla oikeaa hiiren näppäintä osoitepalkkiin ja valitsemalla "Always show full URLs".

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto