AfterDawn: IT-alan uutiset

Näin hakkerit käyttivät Slackia EA:n pelien lähdekoodien varastamisessa

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 11.6.2021 17:59

Näin hakkerit käyttivät Slackia EA:n pelien lähdekoodien varastamisessa Videopelejä tuottava Electronic Arts eli EA joutui tietomurron kohteeksi. Hakkerit ovat kertoneet saaneensa saaliiksi 780 gigatavun edestä dataa. Näiden joukkoon kuuluu muun muassa FIFA 2021 -pelin lähdekoodit.
EA:n tietomurrossa ei kuitenkaan käytetty kiristyshaittaohjelmaa, kuten esimerkiksi CD Projekt Red pelistudion kohdalla tehtiin. Hakkerien edustaja kertoi Motherboardille, että hyökkäys aloitettiin käyttämällä netistä ostettuja evästeitä, jotka sisälsivät kirjautumistietoja EA:n Slack-kanavalle.

Slack-kanavalla hakkerit ottivat yhteyttä IT-tuen henkilöstöön kertoen puhelimen kadonneen. He pyysivät EA:n yritysverkkoon tarvittavat tiedot. Näillä tiedoilla he pääsivät sisään verkkoon, löysivät EA:n kehittäjien käyttämän palvelun ja pääsivät lataamaan lähdekoodit.
Motherboard kertoo saaneensa hakkereilta kuvakaappauksia tapahtumien kulusta, kuten Slackin keskustelut. EA myös vahvisti tämän hyökkäystavan Motherboardille.

EA:n mukaan käyttäjien tiedot eivät vaarantuneet hyökkäyksessä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto