AfterDawn: IT-alan uutiset

Yle Areenassa kokeillaan 4K-lähetyksiä Huuhkajien peleissä

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 9.6.2021 17:01

Yle Areenassa kokeillaan 4K-lähetyksiä Huuhkajien peleissä

Yle tiedottaa, että tulevia miesten jalkapallon EM-kisoja voi seurata valikoitujen otteluiden osalta paremmalla kuvanlaadulla eli 4K:na.
Tarkan kuvanlaadun pariin kuuluvat Huuhkajien eli Suomen jalkapallomaajoukkueen pelit sekä EM-finaali. Kokeilun vuoksi tarkempi laatu on saatavilla vain osalla laitteista ja vain suomenkielisissä lähetyksissä.

Tuettuja laitteita ovat vuoden 2016 jälkeen hankittu Samsungin tai vuoden 2017 jälkeen hankittu LG:n UHD-älytelevisio. Myös Android-TV:n (Sony UHD, Philips UHD, DNA-tv) ja Apple-TV 4K:n kautta 4K-lähetyksen seuraaminen on mahdollista. Kokeilulähetyksen kanssa rinnakkain tuotetaan erillinen lähetys myös normaalilaatuisena.

Lisäksi Yle Areenan suorien tv-lähetysten kuvanlaatua on nostettu entistä paremmalle tasolle. Muutoksessa kuvataajuutta on nostettu 25:stä 50:een ruutuun sekunnissa (50 fps). Myös bittinopeutta on nostettu aikaisemmasta 2,7 Mbps:tä uuteen 4 Mbps:iin.
Tämä muutos vaikuttaa vain tv-kanavien katseluun Areenassa. Yle huomauttaa, että muutoksen myötä vanhemmat äly-tv-laitteet eivät välttämättä pysty toistamaan korkeampaa lähetyslaatua suorana.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto