AfterDawn: IT-alan uutiset

Tesla Model S Plaid+ -malli on peruttu, "perus-Plaid" on tarpeeksi hyvä

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 7.6.2021 11:47

Tesla perui superautonsa huippuversion

Tesla julkisti huippumallinsa Model S:n uudistetun version alkuvuodesta 2021, kun yhtiö kertoi tulossa olevasta Model S Plaid -mallista.
Plaidin on tarkoitus olla maailman nopeimmin kiihtyvä tuotantoauto. Mutta "tavallisen" Plaidin lisäksi suunnitelmissa oli myös vieläkin hurjempia lukuja tiskiin iskevä Tesla Model S Plaid+.

Nyt yhtiön perustaja Elon Musk on kuitenkin kertonut Twitterissä yhtiön kuopanneen ajatuksen Plaid+ -mallista ja kehuu "pelkän" Plaidin olevan jo "tarpeeksi hyvä" jotta sille olisi mielekästä tehdä vielä parempaa sisarmallia.

Plussamallin nopeus- ja kiihtyvyyserot olisivat olleet ilmeisesti hyvin lähellä pelkän perus-Plaidin lukuja. Suurin ero olisi syntynyt siitä, että Plaid+ -mallin kaantama olisi ollut hurjat 835 kilometriä Plaid-mallin 625 kilometriin verrattuna.

Luonnollisesti Plaid+ olisi myös osaltaan sotkenut Teslan tulevaa tuotevalikoimaa: yhtiön on tarkoitus julkaista todellinen superauto joskus lähitulevaisuudessa uusitun Tesla Roadsterin myötä - ja Plaid+ olisi todennäköisesti ollut sen pahin kilpailija.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto