AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple, Mozilla, Microsoft ja Google yhteistyöhön: selainlaajennuksille standardi

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 7.6.2021 12:22 Kommentteja (1)

Apple, Mozilla, Microsoft ja Google yhteistyöhön: selainlaajennuksille standardi Maailman suurimmat verkkoselaimia kehittävät yhtiöt ovat saamassa yhden selainmaailman ärsyttävimmistä asioista kuriin. Firefoxia kehittävä Mozilla, Edge-selainta kehittävä Microsoft, Safarin taustalla toimiva Apple sekä Chromen omistava Google ovat perustaneet uuden yhteenliittymän. Yhteenliittymä suunnittelee standardia selainten laajennusosille, jotta ne toimisivat ristiin kaikissa selaimissa.
Nykyisellään kullakin selaimella on oma kehittäjärajapintansa, jonka päälle laajennusten kehittäjien pitää luoda kullekin selaimelle omat versiot laajennuksista. Ainoastaan Edge ja Chrome osaavat käyttää ristiin toistensa laajennuksia, mutta niidenkin jakelu on hieman epäselvä suo.

Uusi WebExtensions Community Group toimii verkkoselainten standardeja kehittävän W3C:n alaisuudessa ja tiedotteen mukaan ensin yhtiöt yrittävät löytää yhteisen sävelen rajapintojen ja laajennusten vatimien oikeuksien suhteen. Pitkässä juoksussa tavoite on, että sama laajennus/lisäosa toimisi sellaisenaan kaikissa selaimissa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

17.6.2021 12:43

Explorerin tunnus kuvassa eikä Edgen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto