AfterDawn: IT-alan uutiset

Kuorsaatko? Aktiivisuusranneke osaa pian kertoa sen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 31.5.2021 15:16

Kuorsaatko? Aktiivisuusranneke osaa pian kertoa sen Googlen hiljattain ostama Fitbit on kehittelemässä uutta aluevaltausta aktiivisuusrannekkeisiinsa.
Yhtiön rannekkeet ovat osanneet seurata käyttäjänsä unen laatua ja kestoa jo vuosien ajan - aivan kuten lähes kaikki muutkin aktiivisuusrannekkeet ja älykellot. Mutta nyt Fitbitin rannekkeisiin on mitä ilmeisimmin tulossa mukaan kuorsauksen tunnistus, joka pohjautuu laitteessa olevaan mikrofoniin.

Kuorsauksen kestosta ranneke osaa luoda yhteenvedon yön kuorsauksen tasosta prosentteina: jos kuorsaat 10 - 40 prosenttia yöstä, kuulut "lievään" kuorsaajien kategoriaan (vaikkakin puolisosi voikin asiasta olla eri mieltä..). Vastaavasti tätä suuremmat prosentit sijoittavat käyttäjän aina vain korkeampaan tasoon - ja antaa samalla ohjeita siitä, mitä asialle voisi tehdä.

Fitbitin mukaan ongelmana on tällä hetkellä se, että algoritmi ei osaa erottaa kahden eri henkilön kuorsausta toisistaan: eli jos myös sänkykumppani kuorsaa, menevät tilastot siinä mielessä pilalle.Mikrofonia tullaan jatkossa käyttämään myös taustamelun mittaamiseen, jonka pohjalta Fitbit osaa kertoa sen, nukutko hiljaisessa tilassa vai et. Rajaksi "erittäin hiljaiselle" on asetettu 30 dB(A).
Äänen seuranta on luonnollisesti kytkettävä itse päälle, sillä se kuluttaa merkittävästi enemmän akkua. Aivan selvää ei ole vielä se, tukevatko kaikki mikrofonilla varustetut Fitbitin aiemmatkin mallit tulossa olevaa uudistusta, vai jätetäänkö ominaisuus ainoastaan uusien aktiivisuusrannekkeiden erikoisuudeksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto