AfterDawn: IT-alan uutiset

Tesla joutuu maksamaan Model S ostajille jättimäiset korvaukset Norjassa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 25.5.2021 12:34

Tesla joutuu maksamaan Model S ostajille jättimäiset korvaukset Norjassa

Sähköautojen luvatussa maassa, Norjassa, Tesla on tuomittu jättimäisiin korvauksiin yhtiön huippumallin, Model S:n ostajille.
Oikeusistuimen päätös liittyy vuonna 2019 jakeluun tulleeseen Teslan ohjelmistopäivitykseen, jonka vuoksi Model S -mallien kantama lyheni jopa 50 kilometrillä aiemmasta. Lisäksi autojen latausnopeudet, etenkin Teslan omilla Supercharger -latausasemilla, hidastuivat merkittävästi.

Muutos kosketti etenkin vuosien 2013 ja 2015 välillä ostettuja Teslan Model S -malleja, joita vuonojen maassa myytiin tuhansia jo tuolloin - kun muualla maailmassa sähköautot olivat vielä kaukaista tulevaisuutta.

Norjalaisen Netavisenin mukaan oikeusistuin tuomitsi Teslan korvaamaan kaikille kyseisillä aikaväleillä Teslan ostaneille asiakkaille 138 000 norjan kruunua eli noin 13 500 euroa. Vuosien 2013 ja 2015 välillä Norjassa myytiin noin 10 000 Teslan Model S -autoa eli korvaussumma nousee hurjaan 135 miljoonaan euroon.
Teslalla on vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä ylempään oikeusasteeseen. Yhtiön pitää maksaa korvaukset joko toukokuun loppuun mennessä tai valittaa päätöksestä ylempään oikeusasteeseen kesäkuun puoliväliin mennessä.

Vastaavia oikeusjuttuja on vireillä myös mm. Tanskassa ja Yhdysvalloissa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto