AfterDawn: IT-alan uutiset

AT&T vetäytyy media-alalta: WarnerMedia ja Discovery yhdistyvät

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 17.5.2021 19:20

Jättimäinen kauppa: AT&T myy mediansa, HBO ja kumppanit yhdistyvät Discoveryn kanssa Maailman suurimmat operaattorit rynnistivät vielä jokunen vuosi sitten kilpaa mukaan mediamaailmaan. Yhtiöt ostelivat itselleen televisiokanavia, elokuvastudioita ja myös aivan tavallisia verkkosivustoja ja -portaaleja. Nyt kelkka on kääntynyt.
Yksi maailman suurimmista operaattoreista, amerikkalainen AT&T on päättänyt luopua muutama vuosi sitten itselleen jättisummilla haalimista medioista. AT&T yhtiöittää mediansa omaan yhtiöön, joka fuusioituu kilpailijansa kanssa.

AT&T omistaa WarnerMedian kautta mm. CNN-uutiskanavan, HBO:n, Warner Bros. -elokuvastudiot, DC Comics -satjakuvayhtiön ja kymmeniä muita media-alan brändejä. Nyt WarnerMedia yhdistyy siis Discoveryn kanssa, jolla on Discovery -kanavan lisäksi omistuksessaan mm. EuroSport.

New York Timesin mukaan AT&T omistaa uudesta yhtiöstä 71 prosentin siivun, loppujen siirtyessä Discoveryn omistajille.
Yhdistyvä yhtiö on jättiläinen alallaan: WarnerMedian ja Discoveryn yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna noin 33,7 miljardia euroa (41 miljardia dollaria) ja voittoa yhtiöt tekivät yhteensä 8,2 miljardia euroa (noin 10 miljardia dollaria). Luvuissa mitattuna fuusiossa syntyvä jätti on Netflixiäkin isompi.

Tasan kaksi viikkoa sitten uutisoimme toisen amerikkalaisen operaattorin, Verizonin, päätöksestä vetäytyä mediabisneksestä. AT&T:n ja Verizonin päätösten jälkeen suurista amerikkalaisista operaattoreista isoksi tekijäksi medialiiketoiminnassa jää enää Comcast.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto