AfterDawn: IT-alan uutiset

WiFi-reitittimistä paljastui yli 20 vanhoja haavoittuvuuksia, jotka koskevat suurinta osaa WiFi-laitteita

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 14.5.2021 14:35

WiFi-reitittimistä paljastui yli 20 vanhoja haavoittuvuuksia, jotka koskevat suurinta osaa WiFi-laitteita

Belgialaistutkija Mathy Vanhoef on löytänyt WiFi-laitteista lukuisia haavoittuvuuksia, jotka ovat olleet laitteissa peräti 24 vuotta. Näin ollen haavoittuvuudet koskevat suurinta osaa WiFi-laitteita.
Haavoittuvuudet ovat saaneet nimekseen FragAttacks.

Haavoittuvuuksia on yhteensä 12 erilaista, joista kolme liittyy Wi-Fi-standardin suunnitteluvirheisiin. Nämä kolme haavoittuvuutta koskettavat suurinta osaa WiFi-laitteista. Tutkijoiden mukaan jokainen WiFi-laite on haavoittuva vähintään yhdelle FragAttacks-haavoittuvuuksista.

Haavoittuvuuksien avulla hyökkääjä pystyisi varastamaan käyttäjän tietoja. Riskin kerrotaan olevan kuitenkin vähäinen, sillä hyökkäykset edellyttävät käyttäjältä toimia tai epätavallisia verkkoasetuksia.

Vanhoef kertoi haavoittuvuuksista 9 kuukautta sitten ICASI:lle ja Wi-Fi Alliancelle, jotka ovat tehneet haavoittuvuuksien koordinoinnissa yhteistyötä. Osa laitevalmistajista ja Microsoft ovat jo tehneet toimenpiteitä haavoittuvuuksien korjaamiseksi. Lisää korjauksia on luvassa tulevaisuudessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto