AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn ratkaisu Playstation 5 saatavuusongelmiin: Uusi versio PS5 -konsolista

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 7.5.2021 13:09

Sonyn ratkaisu Playstation 5 saatavuusongelmiin: Uusi versio PS5 -konsolista Maailmanlaajuinen komponenttipula on ollut arkea jo vuoden ajan ja on vaikeuttanut näytönohjainten, pelikonsolien ja jopa autojen tuotantoa ympäri maailmaa. Näkyvin seuraus komponenttipulasta on heijastunut kuitenkin viime syksynä julkaistujen uusien pelikonsolien saatavuuteen.
Sony Playstation 5 tuli myyntiin Suomessakin jo vuoden 2020 lopulla, mutta puoli vuotta myöhemminkin sekä perus-PS5 että PS5 Digital edition ovat käytännössä jatkuvasti loppuunmyytyjä.

Koska komponenttien saatavuutta ei voida mitenkään nopealla aikataululla parantaa, on Sony päättänyt ilmeisesti keksiä kiertotien. DigiTimesin lähteiden mukaan Sony olisi suunnittelemassa täysin uutta versiota Playstation 5 -konsolista, joka olisi aiempaa tehokkaampi ja perustuisi eri komponentteihin kuin nykyinen malli.
Käytännössä kyseessä olisi siis eräänlainen PS5 Pro -malli, mutta jonka julkaisun tärkein syy olisi mahdollistaa eri komponenteista koottu PS5-konsoli. Kahden eri rakenteen avulla Sony pystyisi tarjoamaan ostajille edes jompaakumpaa konsolia todennäköisemmin, vaikka tuotantovaikeudet kestäisivät vuosien ajan.

Uusittu PS5 olisi DigiTimesin lähteiden mukaan tulossa myyntiin vuoden 2022 loppupuolella, joten aivan akuuttiin konsolipulaan sekään ei ratkaisua ole tuomassa. Konsolin prosessori pohjautuisi AMD:n 6 nanometrin tekniikkaan nykyisen 7 nanometrin tekniikan sijaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto