AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Muistatko? Googlella oli toinenkin videopalvelu YouTuben lisäksi

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 24.4.2021 12:00

Muistatko? Googlella oli toinenkin videopalvelu YouTuben lisäksi YouTube on käytännössä synonyymi nykyisin pidemmille tavallisten ihmisten luomille videoille. Mutta harva enää muistaa, että YouTuben omistavalla Googlella on myös toinen lähes identtinen videopalvelu.
Google avasi Google Video -palvelun vuonna 2005, kilpailemaan nopeasti kasvavan YouTuben kanssa videomarkkinoista. Palvelun konsepti oli käytännössä identtinen YouTubeen nähden: käyttäjät voivat ladata palveluun videoita muille katseltavaksi. Vuotta myöhemmin, vuonna 2006, Google sitten osti itselleen YouTuben 1,3 miljardilla eurolla.

Kaupan jälkeen Google Videosta tuli nopeasti tarpeeton yhtiön strategiassa ja yhtiö lakkautti uusien videoiden lisäämisen palveluun jo vuonna 2009. Sen jälkeen vanhat Google Video -palvelun videot pystyi halutessaan siirtämään YouTubeen kolmen vuoden ajan, kunnes Google Video lopullisesti sulki ovensa vuonna 2012.
Sittemmin palvelu on kadonnut lopullisesti ja vanha palvelun osoite on nykyisin Googlen videohakukoneen osoite.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto