AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

FT: Honda lopettaa bensa- ja dieselautonsa vuonna 2040

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 23.4.2021 14:59 Kommentteja (1)

FT: Honda lopettaa bensa- ja dieselautonsa vuonna 2040 Financial Times kertoo Hondan ilmoittaneen polttomoottoriautojensa lakkautuksesta vuoteen 2040 mennessä.
Honda aikoo panostaa autoissaan sekä sähköautojen kehitykseen että vetyautoihin. Yhtiö uskoo vahvasti muiden japanilaisten valmistajien tapaan vetyautojen tulevaisuuteen, etenkin Aasian markkinoilla.

Hondan uuden pääjohtajan Toshihiro Miben lausunnon mukaan yhtiö tähtää siihen, että sen Pohjois-Amerikassa myymistä autoista 40% olisi sähköllä tai vedyllä kulkevia jo vuonna 2030 - ja Kiinan markkinalla tähtäin on asetettu kunnianhimoiseen 80% tavoitteeseen samalle aikavälille. Eurooppa on Hondan markkina-alueista pienin, mutta Euroopassa yhtiö uskoo muutoksen olevan tätäkin nopeampaa, johtuen EU:n tiukoista päästörajoituksista.

Antamalla selkeän päivämäärän polttomoottoriautojensa lopulle Honda liittyi kasvavaan listaan autovalmistajista, jotka ovat kertoneet aikataulun täydelle fossiilisten polttoaineiden hylkäämiselle. Aiheesta lisää Financian Timesin jutussa (maksumuuri).

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

123.4.2021 23:13

Logo on moottoripyöräpuolelta

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto