AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook panostaa ääneen lyhyillä äänisisällöillä, podcasteilla ja Live Audio Rooms -keskusteluilla

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 21.4.2021 15:12

Facebook panostaa ääneen lyhyillä äänisisällöillä, podcasteilla ja Live Audio Rooms -keskusteluilla

Facebook panostaa nyt palvelussaan ääneen, sillä luvassa on seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana erilaisia äänipalveluita.
Erikoisin idea on Soundbites-äänisisällöt. Nämä ovat lyhyitä, nopeasti selattavia ääniklippejä, joissa tekijä voi kertoa vaikkapa vitsin tai runon. Klipit voi äänittää siihen tarkoitetun työkalun avulla, jolla voi myös lisätä erilaisia tehosteita ääneen.

Facebookin oma äänisisältötyökalu lupaa äänen tallentamisen olevan mahdollista meluisassakin ympäristöissä ongelmitta.

Pidempiä nauhoitettuja äänitiedostoja varten Facebook panostaa podcasteihin. Ennen kuuntelijoiden on täytynyt käyttää podcastien kuunteluun erillistä sovellusta, mutta pian se onnistuu suoraan Facebookin sovelluksen kautta. Facebook myös ehdottaa uutta kuunneltavaa kiinnostukseen perustuen. Podcastien kohdalla Facebook tekee yhteistyötä Spotifyn kanssa.

Live audio rooms on facebookin vastaus clubhouselle
Live Audio Rooms on Facebookin vastaus Clubhouselle.
Facebook lähtee tietenkin kilpailemaan myös Clubhousea vastaan Live Audio Rooms -tuotteella. Ideana on siis luoda "huone", jonne käyttäjät voivat kokoontua keskustelemaan pelkällä äänellä. Facebookin lisäksi tämä ominaisuus tulee käytettäväksi myös Messengerin puolelle.

Clubhousen lisäksi vastaavanlainen ominaisuus löytyy mm. Twitteristä, Discordista, Telegramista sekä pian myös Redditistä.

Viime vuonna Facebookiin tuotiin Messenger Rooms -ominaisuus, jolla voi luoda suuria ryhmävideopuheluita.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto