AfterDawn: IT-alan uutiset

Chromeen tulivat mukaan Muistot - kertoo miten paljon jätätkään jälkiä Googlelle

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 19.4.2021 12:31

Chromeen tulivat mukaan Muistot - kertoo miten paljon jätätkään jälkiä Googlelle

Chromessa, kuten kaikissa selaimissa, on ollut aina mukana selaushistoria, josta pystyy tarkistamaan omaa selailuhistoriaansa taaksepäin. Mutta nyt Google on päättänyt laajentaa tuota näkymää kattamaan myös muuta selaimella tehtyä aktiviteettia.
Uusin Chrome (v90.0.4430.72 tai uudempi) sisältää kokeellisen ominaisuuden, joka kulkee nimellä Muistot. Se pitää erikseen kytkeä selaimen asetuksista päälle, chrome://flags -osoitteen kautta. Sieltä löytyy kohta Memories, jonka ottaminen käyttöön mahdollistaa Muistot -ominaisuuden käytön.

Muistot eroavat selaushistoriasta siten, että sieltä löytyvät kaikki Google-tiliisi kytketyt tapahtumat. Eli sovellusten asentamiset Android-puhelimiin, kirjanmerkkien lisääminen Chromeen, jne. Käytännössä samat tiedot, jotka löytyvät myös Googlen My Activity -sivun kautta.

Google Chrome, Muistot
Muistot löytyvät sen päälle kytkemisen jälkeen joko selaushistorian yhteydestä tai kirjoittamalla selaimen osoiteriville chrome://memories. Vaikka Chromen tietojen mukaan ominaisuuden pitäisi toimia jo nyt sekä Mac, Windows, Linux että Android -ympäristöissä, vaikuttaa se olevan edelleen hieman rajallinen. Omissa testeissämme emme saaneet kyseistä näkymää auki Androidilla ja Windowsillakin ainoastaan, jos tietokoneen käyttökielenä oli englanti.

Lisäksi Muistojen kautta voi poistaa omaa historiaansa, jos Googlelle välitetyn tiedon määrä alkaa hirvittämään. Oppaamme neuvoo myös selaushistorian tyhjentämiseksi puhelimella.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Chrome selain
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto