AfterDawn: IT-alan uutiset

Koronakevät kiihdytti kodin elektroniikan myynnin ennätysvauhtiin Elisalla, pelikonsolien myynti yli kaksinkertaistunut viime vuoteen nähden

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 16.4.2021 18:43

Koronakevät kiihdytti kodin elektroniikan myynnin ennätysvauhtiin Elisalla, pelikonsolien myynti yli kaksinkertaistunut viime vuoteen nähden

Elisa on tiedottanut kodin elektroniikan myynnin tilanteesta. Elisan mukaan kuluva vuosi alkoi kodin elektroniikan myynnissä rauhallisesti, mutta maaliskuussa viihtymiseen tarkoitettujen laitteiden kysyntä pomppasi Elisalla tuntuvasti ylöspäin.
Kovaa kysyntää esiintyy varsinkin televisioiden ja pelikonsoleiden kohdalla. Televisioiden kohdalla Samsung ja LG ovat suosituimpia tällä hetkellä. Lisäksi Elisa kertoo, että tuoreen tutkimuksen mukaan jo joka toisella suomalaisella on käytössään nettiin yhdistetty älytelevisio, ja puolet käytössä olevista älytelevisioista on alle kolme vuotta vanhoja.

Älytelevisio tarjoaa monipuolista viihdettä erilaisten suoratoistopalveluiden ansiosta. Lisää viihdettä tarjoavat pelikonsolit, joiden myynti on yli kaksinkertaistunut viime vuoteen nähden Elisalla.

"Näimme maaliskuussa saman ilmiön kuin vuosi sitten: viihtymisen elektroniikan kauppa piristyi huomattavasti. Viime kevään tavoin televisioita hankitaan nyt ahkerasti, mutta tänä vuonna pelikonsolien kysyntä on ollut vielä huomattavasti vilkkaampaa. Ihmiset viettävät paljon aikaa kotona, ja erilaiset tavat viihtyä ovat tärkeitä", Elisan liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.
"Samaan aikaan erityisesti pelikonsolien saatavuudessa on ollut maailmanlaajuisestikin haasteita, ja kirkkaasti suosituinta Sony Playstation PS5 -konsolia asiakkaat ovat joutuneet odottamaan jopa kuukausia. Osassa pelikonsoleita on kuitenkin ollut parempi tilanne", Valkama mainitsee.

Elisan myydyimmät televisiot tammi-maaliskuu 2021


 1. Samsung 55" 4K UHD (TU7005)
 2. Samsung 65" 4K UHD (TU7005)
 3. Samsung 43" 4K UHD (TU7005)
 4. Samsung 75" 4K QLED (QE75Q60)
 5. LG 65" 4K OLED (65CX6LA)
 6. LG 50" 4K UHD (50UN73006)
 7. Samsung 32" 4K UHD (T4305)
 8. Samsung 65" 4K QLED (QE65Q70)
 9. LG 55" 4K OLED (55CX6LA)
 10. Samsung 55" 4K QLED (QE55Q70)


Elisan myydyimmät pelikonsolit tammi-maaliskuu 2021


 1. Sony Playstation 5
 2. Nintendo Switch
 3. Microsoft Xbox Series X
 4. Sony Playstation 5 Digital
 5. Microsoft Xbox Series S

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto