AfterDawn: IT-alan uutiset

Teslan autopilotti lopettaa tutkan käytön jatkossa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 12.4.2021 11:31 Kommentteja (2)

Elon Musk lupaa Teslan itsestään ajavaan ominaisuuteen isoa päivitystä - luopuu tutkan käytöstä

Jokaisessa uudessa Teslassa on mukana rajallisesti itsestään ajamaan kykenevä autopilotti, joka tunnetaan nimellä Full-Self Driving (FSD). Nyt tuohon ominaisuuteen on tulossa merkittävä päivitys.
Teslan pomo, Elon Musk, vihjasi Twitterissä tulevasta FSD v9.0 -päivityksestä, jonka pitäisi olla valmis aivan lähiaikoina. Uusi päivitys parantaa etenkin haastavissa keliolosuhteissa ajamista sekä auton käyttäytymistä "yllättävissä" risteystilanteissa. Teslan autopilotti toimii kussakin maassa hieman eri tasolla, riippuen maan lainsäädännöstä ja siitä, miten paljon dataa Tesla on ehtinyt kunkin maan tieverkosta keräämään.

Mielenkiintoisinta uudessa FSD-päivityksessä on kuitenkin se, että sen myötä Tesla lopettaa kokonaan käyttämästä tutkaa auton tekoälyn ohjaamiseen. Tesla on aiemminkin kertonut siitä, miten yhtiö ei usko tutkan voimaan auton navigoinnissa, vaan luottaa nimenomaan kameroihin ja niiden keräämään dataan.

Samalla muuttuvat myös tulevat Tesla-mallit siten, että niiden ainoa tutka poistetaan kokonaan. Nykyisin Teslan malleissa on yksi eteenpäin suunnattu tutka, kahdeksan kameraa sekä 12 ultraäänisensoria. Kamerat ja sensorit jäävät siis myös tuleviin malleihin, mutta tutka poistetaan jatkossa autoista "turhana".

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

112.4.2021 12:05

Kyseessä on FSD beta

212.4.2021 17:25

Käyttäjien osaamista ja ongelmia kannattaa tunnistaa. Omassa Hyundaissa tutkat ovat talvella ongelmissa lumi-räntästeen yltyessä. Kamerat-Lidarit tekoälyn kanssa voivat varmemmin kuin pelkkä tutkaus tuoda ajokin kulkemiseen varmuutta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto