AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn uudet elokuvat jatkossa Netflixiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 9.4.2021 11:50

Peli kovenee: Sonyn uudet elokuvat jatkossa Netflixiin Yksi harvoista suurista elokuvastudioista, joka ei ole päättänyt lähteä panostamaan Netflixin kaatamiseen sen omilla aseilla on Sony. Sen sijaan yhtiö on päättänyt lisensoida tulevien ensi-iltaelokuviensa oikeudet Netflixille.
Sopimukseen kuuluvat mm. seuraava Spider-Man -elokuva sekä odotetut Uncharted-elokuvat. Myös kaikki Sonyn elokuvateattereihin saapuvat elokuvat, vuoden 2022 alusta alkaen, saapuvat Netflixin valikoimiin.

Lisäksi Sonyn studioiden suoraan suoratoistolevitykseen luotavat elokuvat saapuvat ensimmäisenä nimenomaan Netflixin valikoimiin. Vaikka Marvel onkin osa Disneyn imperiumia, omistaa Sony täydet elokuvaoikeudet osaan Marvelin hahmoista ja on siten vapaa valitsemaan levityskanavan, jossa ne jaellaan. Eli vaikka Marvelin muu tuotanto pikkuhiljaa siirtyykin osaksi Disney+-palvelua, löytyvät Sonyn lisensoimat hahmot, kuten Spider-Man, kilpailevasta Netflixistä.

Sony kertoi aiheesta omassa lehdistötiedotteessaan eilen. Sopimuksen arvosta tai sen kestosta ei hiiskuttu julkisuuteen mitään.

Vuonna 2019 julkaistu Spider-Man: Kohti hämähäkkuniversumia voitti parhaan animaatioelokuvan Oscarin vuoden 2019 gaalassa. Elokuvan jatko-osat tulevat siis jatkossa Netflixin valikoimaan. Alla elokuvan traileri:

Sonyn markkinaosuus elokvateattereiden tuotoista on pyörinyt noin 10 ja 20 prosentin tasolla jo parinkymmenen vuoden ajan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto