AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Neuvostoliittolainen Taru sormusten herrasta -leffa ilmestyi YouTubeen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 6.4.2021 14:25

Neuvostoliittolainen Taru sormusten herrasta -leffa ilmestyi YouTubeen Harva tietää, että Taru sormusten herrasta -kirjasarjasta on tehty useita muitakin versioita kuin vuosituhannen alussa luodut Peter Jacksonin ylistystä keränneet mammuttiteokset. Nyt yksi harvinaisuus on löytänyt tiensä YouTubeen.
Vuonna 1991, Neuvostoliiton nilkuttaessa kohti historiansa auringonlaskua, loi leningradilainen TV-kanava oman näkemyksensä ikonisesta J.R.R. Tolkienin kirjasarjasta. Elokuva ehdittiin esittää tasan yhdesti, kyseisellä TV-kanavalla.

Sittemmin Neuvostoliitto romahti, maa pilkottiin osiksi ja raunioille nousi nippu uusia tai uusvanhoja valtioita sekä nykyinen Venäjä. Elokuvan luultiin kadonneen historian myllerryksissä ja sitä on etsitty harrastajien toimesta jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

Mutta nyt se löytyi, alkuperäisen elokuvan tilanneen TV-yhtiön, Leningrad Televisionin seuraajan, 5TV:n kätköistä. TV-kanava päätti tehdä kulttuuriteon ja latasi elokuvan katsottavaksi YouTubeen sellaisenaan. Elokuva on kerännyt jo yli 700 000 katselukertaa.

Elokuva, joka kulkee nimellä Khraniteli, on jaettu kahtia ja löytyy YouTubesta alta:

Ja toinen osa:Luonnollisesti neuvostoaikaisen version löytyminen on synnyttänyt myös annoksen huumoria nettiin..Aiheesta uutisoi mm. The Guardian.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto