AfterDawn: IT-alan uutiset

Xiaomi lähtee mukaan sähköajoneuvojen kehittämiseen - 10 miljardin dollarin investointi seuraavan 10 vuoden aikana

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 4.4.2021 12:59 Kommentteja (1)

Xiaomi lähtee mukaan sähköajoneuvojen kehittämiseen - 10 miljardin dollarin investointi seuraavan 10 vuoden aikana

Kiinalainen elektroniikkavalmistaja Xiaomi valmistaa älypuhelimia, robotti-imureita, televisioita, kaiuttimia, valaisimia ja paljon muita erilaisia tuotteita. Nyt Xiaomi lähtee kehittämään myös sähköajoneuvoja.
Liiketoimintaa varten luodaan uusi tytäryhtiö, jonka Xiaomi omistaa kokonaan. Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun vastaa myös tästä liiketoiminnasta.

Xiaomi aikoo investoida seuraavan 10 vuoden aikana kehitykseen yhteensä 10 miljardia dollaria.

Lei Junin mukaan Xiaomin etuina kehityksessä ovat muun muassa laaja kokemus ohjelmisto- ja laitteistointegraatiosta, lukuisat ydinteknologiat, joita voidaan soveltaa älykkäiden sähköautojen liiketoiminnassa sekä runsaat kassavarat, joiden avulla Xiaomi voi sijoittaa kehitykseen luottavaisin mielin.
"Älykkäät sähköajoneuvot ovat yksi seuraavan vuosikymmenen suurimmista liiketoimintamahdollisuuksista ja ovat välttämätön osa älykästä elämää. Tähän liiketoimintaan mukaan lähteminen on meille luonnollinen valinta, kun laajennamme älykästä AIoT-ekosysteemiä", Lei Jun sanoi tiedotteessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

14.4.2021 18:29

Siinä on todellakin kehitettävää. Pojan potkulauta toimi päivän. Eivät suostuneet antamaan uutta takuuseen vaan halusivat korjata laudan. Eivät onneksi saaneet korjattua ja palauttivat viimein rahat kokonaan

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto