AfterDawn: IT-alan uutiset

Yli 500 miljoonan Facebook-käyttäjän tietoja vuodettiin nettiin - Kyberturvallisuuskeskus varoittaa identiteettivarkauden riskistä

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 4.4.2021 11:20

Yli 500 miljoonan Facebook-käyttäjän tietoja vuodettiin nettiin - Kyberturvallisuuskeskus varoittaa identiteettivarkauden riskistä Facebookista vuonna 2019 varastetut 533 miljoonan käyttäjän tiedot 106 eri maasta on julkaistu hakkerifoorumilla. Aiheesta kertoo Business Insider.
Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan näistä vajaat 1,4 miljoonaa on suomalaisten tietoja.

Vuodon havainneen tietoturvayhtiön Hudson Rockin teknologiajohtaja Alon Galin mukaan vuodetut tiedot sisältävät puhelinnumeron, linkin Facebook-profiiliin, nimen, sijainnin, syntymäajan, tiedot henkilön sukupuolesta sekä joissakin tapauksissa sähköpostiosoitteen.

Vuodetut tiedot ovat parin vuoden takaa. Näitä tietoja voidaan kuitenkin edelleen hyödyntää erilaisissa verkkorikoksissa. Kyberturvallisuuskeskus varoittaakin mahdollisesta identiteettivarkauden riskistä. Neuvoja identiteettivarkauden tai tietovuodon uhrille löydät täältä.

Vuodettuja tietoja yritettiin myydä tammikuussa 2021 Telegram-viestipalvelussa toimivan automaattisen ohjelman kautta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto