AfterDawn: IT-alan uutiset

Poliisi pysäytti Kiinassa maailman suurimman videopelien huijausringin

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 29.3.2021 17:28

Poliisi pysäytti Kiinassa maailman suurimman videopelien huijausringin

Kiinassa poliisi yhteistyössä peliyhtiö Tencentin kanssa ovat sulkeneet maailman suurimman videopelin huijausringin vuosi sen jälkeen, kun toiminnasta ilmoitettiin poliisille. Pelihuijauksien avulla ehdittiin tienata peräti 764 miljoonaa dollaria. Aiheesta kertoo Dexerto.com -sivusto.
Pelaajat pystyivät ostamaan palvelun kautta erilaisia huijauksia. Valikoimiin kuului muun muassa aimbot, joka auttaa automaattisesti tähtäämään vastustajaa sekä wallhack, jonka avulla pelaaja pystyy nähdä seinien lävitse.

Eniten huijauksia pystyi ostamaan mobiiliräiskintäpeleihin, mutta tarjolla oli myös huijauksia Overwatchiin ja Valorantiin. Myynti kohdistui lähinnä Kiinaan, mutta myös kansainvälisesti myyntejä tehtiin.

Pelaajat pystyivät ostamaan huijauksia tilaustyyppisesti. Yhden päivän tilaus huijaukselle maksoi noin 10 dollaria, kun taas viikoksi sellaisen sai 50 dollarilla ja kuukaudeksi 200 dollarilla. Näillä myyjät tienasivat jopa yli 10 000 dollaria joka päivä ja yhteensä he ehtivät tienata jopa yli 764 miljoonaa dollaria. Palvelu suljettiin 26. maaliskuuta.

Rahoilla myyjät ostivat luksusautoja jopa yli 20 miljoonan dollarin edestä.

Myyjien omaisuutta on takavarikoitu ja edessä on vankilatuomioita.

Huijausringin myyjien luksusautoja
Myyjien omistamia autoja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto