AfterDawn: IT-alan uutiset

Tältä näyttävät PS5-konsolin VR-laitteen ohjaimet - myös ominaisuuksia paljastettiin

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 18.3.2021 15:53

Tältä näyttävät PS5-konsolin VR-laitteen ohjaimet - myös ominaisuuksia paljastettiin

Sony paljasti hiljattain, että PlayStation 5 -konsoli on saamassa oman virtuaalitodellisuuslaitteen. Nyt Sony on paljastanut tulevan VR-laitteen ohjaimet sekä muutamia niiden sisältämiä ominaisuuksia.
Ulkonäöltään ohjaimet ovat pallomaiset. Sonyn mukaan tämän muotoilun ansiosta pelaajat voivat pitää ohjaimia luonnollisesti käsissään, eikä ohjaimet aiheuta käsien liikkumiselle rajoituksia. Tämä puolestaan antaa pelikehittäjille mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia pelikokemuksia.

PS5-konsolin VR-ohjain kuvattuna sivulta
Sony paljasti muotoilun lisäksi ohjaimien ominaisuuksia. Niissä hyödynnetään PS5-konsolin DualSense -ohjaimen mukautuvia liipaisimia, jotka tarjoavat peleissä erilaisia vastustasoja. Kumpikin ohjain sisältää yhden analogisen sauvan ja kaksi liipaisinta. Muut tutut painikkeet on jaettu ohjainten kesken.

Painikkeet PS5-konsolin VR-ohjaimissa

DualSense -ohjaimen tapaan VR-ohjaimet tarjoavat haptista värinää, joka vaihtelee esimerkiksi kuljetun pelimaailman mukaan. Ohjaimet myös tunnistavat sormien sijainnit luonnollisempien eleiden tekemistä varten.

VR-lasit puolestaan seuraa ohjaimia niihin asennetuilla seurantarenkailla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto