AfterDawn: IT-alan uutiset

Qualcomm julkaisi Snapdragon Sound -teknologian - parantaa langatonta äänentoistoa

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 8.3.2021 17:21

Qualcomm julkaisi Snapdragon Sound -teknologian - parantaa langatonta äänentoistoa

Piirivalmistaja Qualcomm julkisti Snapdragon Sound -teknologian, joka on kokoelma audioteknologioita ja ohjelmistoja, jotka on suunniteltu tarjoamaan mukaansatempaavaa äänentoistoa eri laitteissa, mukaan lukien älypuhelimet ja langattomat kuulokkeet. Teknologian luvataan tuovan kuluttajille ylivoimaisen langattoman kuuntelukokemuksen musiikin suoratoistoon, puheluihin ja pelaamiseen.
"Ihmiskorva on erittäin herkkä häiriöille, viiveille ja muille haasteille, joita esiintyy yleisesti langattomilla äänentoistolaitteilla musiikin suoratoistossa, videoneuvotteluissa tai pelaamisessa. Haluamme tarjota innovaation, joka ratkaisee kuluttajia vaivaavat ongelmat kaikissa äänentoiston vaiheissa. Snapdragon Sound auttaa kaupallistamaan erinomaisilla ääniominaisuuksilla varustettuja tuotteita. Järjestelmätason lähestymistapa yhdistää useita tekniikoita äänialustojen valikoimastamme ja mahdollistaa musiikin langattoman toistamisen samalla äänenlaadulla kuin langallisesti", kertoi James Chapman, Qualcomm Technologiesin ääni-, musiikki- ja puettavien laitteiden johtaja.
Snapdragon Sound on suunniteltu tuottamaan vakaampi ja häiriöttömämpi langaton kuuntelukokemus. Se tukee 96 kHz:n 24-bittistä ääntä, erittäin matalaa viivettä, laitteiden tehokkaampaa parittamista ja kirkasta äänenlaatua.

Latenssihaasteet Snapdragon Sound ratkaisee sietämällä jopa 89 millisekunnin Bluetooth-viivettä, jolloin pelaaminen ja videon katselukokemus paranevat. Niille, jotka haluavat kuunnella suoraan mobiililaitteesta, Snapdragon Sound sisältää Qualcomm Aqstic DA-muuntimen. Se tukee jopa 384 kHz:n 32-bittistä PCM- ja DSD-ääntä, joissa on erittäin matala THD+N (total harmonic distortion plus noise).

Snapdragon Soundin tuomat edut langattomaan äänentoistoon

Snapdragon Soundin keskeisiä komponentteja ovat:
  • Qualcomm Snapdragon 8-sarjan mobiilialustat
  • Qualcomm FastConnect 6900 -yhteysjärjestelmät
  • Qualcomm QCC514x-, QCC515x- ja QCC3056-mallisarjojen Bluetooth Audio SoC-ratkaisut
  • Qualcomm Active Noise Cancelling (ANC) -vastamelutekniikka
  • Qualcomm aptX Adaptive, 24-bit 96 kHz ja 89 ms latenssi
  • Qualcomm aptX Voice -superlaajakaistaääni
  • Qualcomm Aqstic äänikoodekki ja älykaiutinvahvistin (WCD938x ja WSA883x)
  • Qualcomm Audio ja Voice Communication Suite


Xiaomi ja Audio-Technica ovat ilmoittaneet käyttävänsä Snapdragon Soundin ensimmäisinä.

Teknologiaa käyttävät tuotteet sisältävät Snapdragon Sound -logon.

Snapdragon Sound -teknologian logo
Snapdragon Sound -logo

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto