AfterDawn: IT-alan uutiset

DeepFake-videot ovat jo pelottavan hyviä: Esimerkkinä Tom Cruise hassuttelemassa TikTokissa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 26.2.2021 14:28

Pelottava tulevaisuus on jo täällä: Tom Cruise hassuttelee TikTokissa - eikun, hetkinen...

Monet tietoturva-asiantuntijat ja viranomaiset ympäri maailmaa ovat olleet jo vuosien ajan huolissaan tekoälyn luomien videoiden jatkuvasta kehityksestä. Eivätkä syyttä.
Käsittelimme laajasti DeepFake-videoita artikkelissamme, jossa taustoitimme tekniikkaa, sen mahdollisuuksia - ja sen riskejä. Suurin ongelma tekoälyn luomien videoiden kehityksessä on se, että emme voi enää luottaa videoihin. Emme todistusaineistona emmekä propagandan välineenä.

Tietoturva-asiantuntija Mckay Wrigley jakoi Twitterissä yhden esimerkin videosta, jossa tekoälyn avulla on vaihdettu tavalliseen TikTokin hassutteluvideoon oikean hahmon tilalle näyttelijälegenda Tom Cruise. Video on pelottavan hyvä. Ja nostaa jälleen esiin kysymyksen siitä, millaista jälkeä pahaa tahtova, valtavilla resursseilla varustettu valtiollinen toimija voisikaan saada luotoa huijausvideoiden avulla.


Useissa maissa ollaan heräämässä tilanteeseen ja kehitetään sekä lainsäädäntöä DeepFake -videoiden kieltämiseksi että menetelmiä niiden tunnistamiseksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: deepfake
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto