AfterDawn: IT-alan uutiset

Toimi näin, kun Koronavilkkuun tulee ilmoitus (helmikuu 2021)

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 15.2.2021 20:51 Kommentteja (1)

Koronavilkun hälytys johtaa välittömästi karanteeniin - vaikka rokotus olisikin Koronavilkun suositukset ovat muuttumassa radikaalisti. Jatkossa pelkkä altistumisen tietäminen ei riitä, vaan altistusilmoituksen saaneen pitää jäädä välittömästi karanteeniin ja hankkiutua testattavaksi.
Ohjeistus on THL:n uusi suositus sairaanhoitopiireille, joka tulee Ylen mukaan voimaan maaliskuun alkupuolella. Osa sairaanhoitopiirejä on kuitenkin päättänyt ottaa uuden ohjeistuksen käyttöön välittömästi.

Karanteeniohjeistus on voimassa siksi, että testikään ei välttämättä havaitse tuoretta tartuntaa. Eli vaikka olisi aivan hiljattain saanut negatiivisen tuloksen koronatestistä, voi tartunnan olla saanut jo sen jälkeen. Siksi Koronavilkun piipatessa pitää jäädä karanteeniin ja testauttaa itsensä uudestaan.

Kuten tähänkin asti Suomessa, karanteeni on omaehtoinen. Koronavilkku ei kerro ajankohtaa siitä, milloin altistuminen on tapahtunut - tämä on tietoisesti valittu linja Suomessa, sillä näin vältytään mahdollisilta tietosuojaongelmilta.
Osa sairaanhoitopiireistä pelkää, että uusi ohjeistus aiheuttaa testausryntäyksen ja ruuhkaa testeihin. Lisäksi Ylen uutisen mukaan sairaanhoitopiirit ihmettelevät myös THL:n linjausta siitä, että samat ohjeet koskevat myös jo rokotettuja kansalaisia.

Muistathan myös tarkistaa, että Koronavilkku toimii puhelimessasi oikein.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

1 kommentti

116.2.2021 18:57

THL ei luota koronavilkkuun eikä vissiin edes rokotuksiin kun antavat noita höpöhöpösuosituksia. Ei tulis mieleenkään jäädä mihinkään karanteeniin jos ei joku korvaa palkan menetystä täysimääräisenä.

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto