AfterDawn: IT-alan uutiset

Chrome lakkaa toimimasta vanhoilla tietokoneilla

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 12.2.2021 12:35 Kommentteja (1)

Chrome lakkaa toimimasta vanhoilla tietokoneilla Google aikoo lakkauttaa tuen vanhoille tietokoneille tulevissa Chromen päivityksissä. Ongelma ei onneksi kosketa valtavaa joukkoa kuluttajia.
Käytännössä kyse on siitä, että tulevat Chromen versiot tullaan kehittämään ainoastaan sellaisille PC-tietokoneille, joiden suoritin (prosessori) tukee SSE3 -käskykantaa. Kyseinen suoritinten käskykanta on kehitetty jo vuonna 2004 ja se ilmestyi laajemmin uusiin suorittimiin käyttöön vuoden 2005 aikana.

Käytännössä: jos tietokoneesi on valmistettu ennen vuotta 2005, tulevat Chromen versiot eivät enää toimi. Ja koska vanhoja suorittimia on asennettu vielä parikin vuotta siirtymän jälkeen myytyihin tietokoneisiin, voisi sanoa karkeasti, että jos tietokoneesi on ostettu vuonna 2008 tai sitä ennen, kannattaa tarkistaa suorittimen malli.

Oppaamme neuvoo, miten tarkistat tietokoneesi suorittimen mallin.
Google on tutkinut käytössä olevat Chromet ja havainnut, että häviävän pieni osa Chromen käyttäjistä käyttää enää tietokoneita, joita tämä muutoos koskee. He, joihin muutos osuu, saavat ilmoituksen asiasta ennen siirtymää. Aiheesta kerrotaan tarkemmin Chromen kehitysdokumenteissa.

Jos kotoa vielä 15 vuotta vanha tietokone löytyy, kannattaa suunnata pikkuhiljaa ostoksille, jos Chromea haluaa käyttää. Muutos koskee sekä Chromea että avoimen lähdekoodin Chromium -selainta - ja kattaa sekä Windows- että Linux -tietokoneet.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

117.2.2021 00:01

Voihan sitä myös vaihtaa selainta jos on noin vanha tietokone muut selaimet yhtä hyviä jos ei parempia

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto