AfterDawn: IT-alan uutiset

GitHub1s on nerokas pieni projekti, joka tuo GitHubin koodit VS Codeen silmänräpäyksessä

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 11.2.2021 16:19

Näppärä kikka kehittäjille: GitHubin sisältö VS Codeen osoitetta muuttamalla GitHub on maailman suurin avoimen lähdekoodin tietovarasto, jota myös tuhannet ja taas tuhannet yritykset käyttävät omissa projekteissaan. Mutta GitHubin selaileminen selaimen avulla on toisinaan varsin tuskallinen kokemus - etenkin, kun haluaa hahmottaa koodin rakennetta laajemmin.
Nyt tähän on tullut näppärä lisä: lisäämällä GitHubin selaimessa näkyvään osoiteriviin kaksi kirjainta aukeaa kyseinen koodivarasto (eng. repository) suoraan selainpohjaisessa VS Coden oloisessa kehitysympäristössä.

Idea on nerokas: Otetaan mikä tahansa GitHubin projektin osoite, vaikkapa VLC-mediasoitin:

https://github.com/videolan/vlc

Ja lisätään siihen github-kohdan perään 1s, jolla viitataan yhteen sekuntiin:

https://github1s.com/videolan/vlc

Ja taikatemppu on tapahtunut - projekti aukeaa VS Code Online -ympäristössä, joka on hyvin uskollinen esikuvalleen. Koodi on tällöin helpommin selailtavana ja hahmotettavana. Projektin taustalla ei ole Microsoft vaan yksittäinen GitHubin käyttäjä, @conwnet joka oli pyöräyttänyt projektin kasaan omaksi ilokseen.
Projekti on kerännyt jo suitsutusta ja hurjan seuraajajoukon kehittäjien piirissä, eikä ihme, se nopeuttaa koodiprojektien selailua huomattavasti. Ja tietysti, github1s löytyy sekin GitHHubista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto