AfterDawn: IT-alan uutiset

The Great Suspender -lisäosa sisälsi haittaohjelman, poistettiin Chromesta

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 5.2.2021 16:01

Yksi tekniikkafanien suosimista Chromen lisäosista sisälsi haittaohjelman, Google potki pois Yksi tekniikkafanien paljon suosimista Chromen lisäosista viime vuosina on ollut selaimen toimintaa sujuvoittava The Great Suspender. Nyt lisäosasta on löytynyt haittaohjelma ja se on poistettu Chromen sovelluskaupasta.
The Great Suspender -lisäosa on ollut valtavan suosittu siksi, että se on vapauttanut tietokoneen tehoja muuhun käyttöön siirtämällä sellaiset Chromen välilehdet horrostilaan, joita ei ole käytetty. Usein taustalla hyrräävät välilehdet saattavat syödä koneen prosessoritehoja ja muistia valtavat määrät - ja tähän The Great Suspender on tarjonnut näppärän ratkaisun.

Valitettavasti loistava lisäosa kärsi ilmeisesti uuden omistajan ahneudesta: lisäosa myytiin viime vuonna uudelle omistajalle ja sen jälkeen siihen on lisätty haittaohjelmakoodia, jonka Google huomasi. Haittakoodi mahdollisti tietokoneessa koodin suorittamisen ilman käyttäjän lupaa. Lisäksi Google on estänyt lisäosan toimimisen myös niissä Chrome-selaimissa, joissa se on jo ennestään asennettuna.
Lisäiosaa fanittanut yhteisö on päättänyt luoda The Great Suspenderin viimeisestä "puhtaasta" versiosta uuden, avoimeen lähdekoodiin pohjautuvan version, The Marvellous Suspenderin, joka on saanut Googlelta julkaisuluvan ja löytyy Chromen verkkokaupasta:

The Marvellous Suspender Chromen verkkokaupassa

Lisäksi uuden lisäosan koodi löytyy GitHubista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto