AfterDawn: IT-alan uutiset

Näin luot QR-koodin verkkosivusta Chromella

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 4.2.2021 15:09

Chromeen tuli juuri näppärä ominaisuus: Luo QR-koodi mistä tahansa sivusta Uusin Google Chrome lisää näppärän pienen kikan ominaisuuksiinsa. Nyt selaimen kautta voi luoda mistä tahansa verkkosivusta itselleen QR-koodin todella helposti.
Ominaisuus tuli tarjolle Chromen työpöytäversioon Chromen päivityksessä v88.0.4324.146 helmikuun alussa 2020. QR-koodin saa ladattua itselleen ja kun sen kuvaa vaikkapa Android-puhelimella, avaa se kyseisen sivun selaimessa.

QR-koodin luku vaatii toimiakseen sitä tukevan kamerasovelluksen, mutta mm. Google Lens hoitaa homman mainiosti. Myös valtaosa Android-laitteiden kamerasovelluksista tukevat QR-koodeja sellaisenaan ja tarjoavat koodin havaittuaan koodissa oolevan osoitteen avaamista selaimessa.

QR-koodin luonti onnistuu näin:1. Avaa oikea sivu


Avaa mikä tahansa verkkosivu selaimeen, josta haluat luoda QR-koodin.

2. Siirry valintoihin


Napauta sivun päällä oikeaa hiirennappia.

3. Valitse QR-koodin luonti


Luo QR-koodi Chromessa


Esiin aukeavasta valikosta valitse kohta Luo QR-koodi tälle sivulle.

4. Viimeistele ja lataa QR-koodi
Nyt aukeaa ikkuna, jossa luotu QR-koodi on valmiina. Sen voi ladata omalle tietokoneelleen tai sitä voi vielä muokata, esim. lisäämällä siihen erilaisia seurantakoodeja (kuten utm-arvoja Google Analyticsin käyttöä varten).Kuten kuvasta näkyy, on Google halunnut koristella QR-koodin Chrome-selaimen "offline-dinosauruksella".

P.S. Temppu onnistuu myös kännykällä: Oppaamme neuvoo miten luot QR-koodin kännykällä, Chromea käyttäen.

Toinen oppaamme neuvoo taas miten QR-koodit voi lukea helposti kännykällä ilman uusia sovelluksia

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto