AfterDawn: IT-alan uutiset

Xiaomin älykoteihin sopiva Wi-Fi 6 Mesh -verkkoreititin nyt myynnissä Suomessa

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 3.2.2021 15:22

Xiaomin älykoteihin sopiva Wi-Fi 6 Mesh -verkkoreititin nyt myynnissä Suomessa

Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi tuo myyntiin huippunopean ja monikäyttöisen Wi-Fi 6 Mesh -reitittimen, joka sopii älykoteihin.
Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 -verkkoreititin on yhteensopiva Wi-Fi 6 (802.11ax) -verkkotekniikan kanssa. Tämä uusi tekniikka mahdollistaa nopeammat ja kantamaltaan paremmat yhteydet. Lisäksi Wi-Fi 6 -reititin pystyy kommunikoimaan usean laitteen kanssa samanaikaisesti ja vähentää viiveitä ruuhkaisissa verkoissa.

Xiaomin uusi verkkoreitin mahdollistaa jopa 3 000 megabitin sekuntinopeuden langattomassa tiedonsiirrossa. Laitteen Qualcomm IPQ8071A -suoritin ja 512 megatavun muisti mahdollistavat jopa 248 yhtäaikaista verkkolaitetta samassa verkossa.

Laitteessa on kuusi Wi-Fi-antennia ja yksi AIoT-älyantenni Mi-älykotilaitteille.

Mi AIoT Router AX3600 reititin sisältää kuusi antennia ja yhden älyantennin
Reititin tukee Mesh-tekniikkaa, joten koko taloon saa kattavan langattoman yhteyden. Reitittimessä on myös neljä yhden gigabitin Ethernet-liitäntää, joiden avulla saadaan aikaan huippunopeat langalliset verkkoyhteydet.

Reititintä voi hallita puhelimen sovelluksella. Tämä mahdollistaa asetusten helpon säätämisen ja esimerkiksi tiettyjen sivustojen estämisen. Lisäksi sovellus löytää AIoT-älyantennin avulla automaattisesti verkossa olevat Mi-älykotilaitteet.

Reititin toimii hyvin yhteen Xiaomin Mi Smart Home Hub -älykotikeskittimen kanssa. Keskittimeen voi liittää enintään 100 langatonta Zigbee-, Bluetooth LE- tai Wi-Fi-älylaitetta, -anturia ja -kytkintä, jotka ovat yhteensopivia Mi Home -puhelinsovelluksen kanssa. Keskittimeen liitettyjen laitteiden avulla voi automatisoida kodin eri toimintoja, kuten kytkeä valot automaattisesti päälle tai vaikkapa käynnistää tuulettimen tietyssä lämpötilassa. Älykotikeskitin on myös Apple HomeKit -yhteensopiva.

Xiaomi Mi AIoT Router AX3600 -reitittimen suositushinta on 149 euroa.

Xiaomilta löytyy myös muita reitittimiä. Niistä saat lisätietoa täältä.

Aiheeseen liittyvää:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto