AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotifyn vuoden 2020 tulosjulkistus: kasvua hurjasti, raskaasti tappiollinen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 3.2.2021 13:22

Spotify: Vahvaa kasvua, silti 581 miljoonaa euroa tappiolla

Spotify julkisti vuoden 2020 talouslukunsa tänään. Yhtiön kasvu on ollut hurjaa, mutta jatkuu silti raskaasti tappiollisena.
Spotify on onnistunut kasvattamaan palvelusta maksavien käyttäjien määrän jo varsin hurjaksi: maksavia kuukausiasiakkaita yhtiöllä oli vuoden viimeisellä neljänneksellä 155 miljoonaa. Vastaavasti ilmaista, mainosrahoitteista versiota palvelusta käytti samaan aikaan 199 miljoonaa yksittäistä käyttäjää kuukaudessa.

Kasvua maksavien asiakkaiden määrässä nähtiin edellisen vuoden viimeiseen neljännekseen nähden 24 prosenttia. Ilmaisversion käyttäjämäärät kasvoivat vuodentakaisesta 30 prosenttia.

Samalla yhtiön liikevaihto on myös ollut hurjassa kasvussa: viimeisellä neljänneksellä Spotify raapi kasaan 2,2 miljardin liikevaihdon. Koko vuoden 2020 osalta liikevaihtoa kertyi 7,9 miljardia euroa, jossa on kasvua edelliseen vuoteen 16 prosenttia. Valuuttakursseilla korjattuna kasvua oli vuositasolla +20%.

Samaan aikaan yhtiö on kuitenkin edelleen raskaasti tappiollinen: Spotifyn nettotappiot olivat vuonna 2020 hurjat 581 miljoonaa euroa, kun vuonna 2019 yhtiö teki 186 miljoonan euron tappiot. Markkinointiin ja myyntiin rahaa paloi yli miljardi euroa, tuotekehityksen syödessä 837 miljoonaa euroa.
Yhtiön koko tulosjulkistus löytyy täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Spotify
Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto