AfterDawn: IT-alan uutiset

Video: Näin robotti-imuri navigoi - infrapunakamera paljastaa tutkan säteet

Kirjoittaja AfterDawn @ 21.1.2021 15:38

Video: Näin robotti-imuri navigoi - infrapunakamera paljastaa tutkan säteet

Useat robotti-imurit käyttävät navigointiin lidaria eli valotutkaa. Lidaria käyttäviä robotti-imureita valmistavat mm. Xiaomi (joka myy tuotteitaan mm. Roborock ja Mi -brändeillä) sekä Neato.
Nyt näppärä robotti-imurin omistaja on pistänyt kodin valvontakameran kuvaamaan yöllä, kun Roborockin robotti-imuri siivoaa kotia. Valvontakamera käyttää infrapunakameraa yökuvaukseen, joka paljastaa mainiosti muutoin silmälle näkymättömät lidarin säteet.

Alla video:

Luonnollisesti muitakin tapoja navigointiin on. Edullisimmat robotti-imurit pohjautuvat pääosin satunnaisuuteen, eli ne törmäilevät esteisiin ja päättelevät niistä seuraavan suunnan johon lähteä, kunnes akku loppuu. Vastaavasti kalliimman pään Roombat käyttävät kameraa navigoinnin työvälineenä, kuvaten yläviistoon, kohti kattoa, luoden siitä itselleen kartan.

Jos robotti-imurit kiinnostavat, tutustu ihmeessä robotti-imureiden arvosteluihimme. Olemme arvostelleet hurjan määrän roboimureita viime vuosien aikana.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto