AfterDawn: IT-alan uutiset

Trumpin hallinnolta vielä viimeinen panna Huaweille

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 18.1.2021 19:20 Kommentteja (1)

Trumpin hallinnolta vielä viimeinen panna Huaweille Huawein taival viimeisen parin vuoden aikana on ollut melkoisen kivikkoinen. Trumpin hallinnon pakotteet ovat iskeneet yhtiöön melkoisesti ja se on tehnyt toiminnasta erityisesti länsimaissa vaikeaa.
2019 alkukesästä Huawei joutui Yhdysvaltain mustalle listalle, nk. entiteettilistalle, joka tarkoitti kiinalaisyhtiön kannalta vaikeuksia yhteistyössä yhdysvaltalaisyritysten kanssa.

Huawei on kuitenkin pystynyt erityisen lisenssin varjolla jatkamaan yhteistyötä jokseenkin, vaikka esimerkiksi Googlen palvelut sen puhelimista katosikin.

Nyt Trumpin hallinto on viimeisillä päivillään vielä lisännyt estoja.

Reutersin raportin mukaan halinto on estänyt yhdysvaltalaisia valmistajia toimittamasta tuotteita Huaweille. Käytännössä Huawein lisenssit on peruttu ja esimerkiksi Intelin piiritoimitukset Huaweille loppuvan tämän myötä.
Tietojen mukaan kaikkiaan kahdeksan lisenssiä neljältä eri yhtiöltä on peruttu ja hallinnon odotetaan hylkäävän tulevia lisenssipyyntojä.

Huawein lisäksi isku on kova tietysti myös tavaran- ja teknologiantoimittajille, joilta lähtee valtavankokoinen asiakas.

Raportti kertoo, että 150 linsenssiä, joiden yhteenlaskettu arvo oli noin 120 miljardia dollaria, odotti käsittelyä. Lisäksi 280 miljardin edestä on lisenssejä, jotka eivät ole vielä ehtineet edetä käsittelyyn. Nyt näistä tulee todennäköisesti kieltävä vastaus.

Hiljattain mm. Xiaomi lisättiin eri Yhdysvaltain hallinnon mustalle listalle, jossa listataan yhtiöiden, jotka toimivat yhteistyössä Kiinan armeijan kanssa. Näiden yhtiöiden amerikkalaisosakkeenomistajien tulee luopua omistuksistaan.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

119.1.2021 08:51

Vastaavasti NSA:n kanssa yhteistyötä tekevät USA:n yritykset...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto