AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ei ole päivittänyt iPhone-sovelluksiaan joulukuun jälkeen

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 7.1.2021 18:34

Google ei ole päivittänyt iPhone-sovelluksiaan joulukuun jälkeen

Apple muutti iOS-alustan käytäntöjään 7.12.2020 ja vaatii nyt kaikilta uusilta sovelluksilta ja sovellusversioilta selkeän listan siitä, miten ne käyttävät käyttäjiensä henkilökohtaisia tietoja.
Kaikkien tuon päivämäärän jälkeen julkaistujen sovellusten tietojen yhteydessä näytetään lista kaikista eri tavoista miten sovellus kerää tietoja, mihin se niitä käyttää, jne. Vertailu eri pikaviestisovellusten välillä antaa jo hyvin osviittaa siitä, että jotkut sovellukset keräävät käyttäjästään lähes kaiken mahdollisen tiedon, kun taas toiset vain tarvittavat.

Malliesimerkkinä voitaisiin käyttää tässä vaikkapa Facebookin oman sovelluksen tietoja App Storessa:Facebookin keräämät tiedot


Kuten näkyy, Facebook kerää käyttäjästään käytännössä kaiken mahdollisen tiedon - paljon sellaistakin, mitä käyttäjä tuskin osaisi aavistaa.

Google, joka elää mainosrahalla kuten Facebookikin, on päättänyt ottaa toisen strategian: se on pistänyt päänsä pensaaseen. Yksikään Googlen sovelluksista ei ole päivittynyt App Storessa joulukuun alun jälkeen, jolloin muutos App Storen ehtoihin tuli voimaan.

Googlen oma hakusovellus näyttää tällä hetkellä tältä App Storessa:Googlen keräämät tiedot


Ja samaa tarjoavat muutkin Googlen sovellukset, kuten Chrome, Gmail ja YouTube. Käytännössä Google ei siis halua julkista häpeää siitä, miten paljon tietoa yhtiö sovellustensa kautta käyttäjistään imee itselleen. Tietysti Googlen pitää sovelluksiaan jossain välissä päivittää myös iOS-alustalle, mutta yhtiön sisällä käytäneen parhaillaan isoa kädenvääntöä siitä, voidaanko jotain tietojen keräämistä jättää vähemmälle, jotta listaukset eivät olisi silmiinpistävän pelottavia.

PÄIVITYS: TechCrunchin mukaan Google olisi vihdoin päivittämässä sovelluksensa - ja niiden yksityisyystiedot - App Storeen jo tällä viikolla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto