AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlelta Blob Opera -tekoälykokeilu, joka hauskuuttaa netissä

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 17.12.2020 11:24

Oudointa Googlea ikinä? Oopperaa laulavat tekoälypallerot ovat somehitti

Google kehittelee jatkuvasti mitä monimuotoisempia tekoälyratkaisuja. Toisinaan ne ovat oikein fiksujakin, kuten vaikkapa tekoälyyn pohjautuvat Google Kuvien suodattimet. Toisinaan ne ovat vain hämmentäviä.
Ja tämän viikon uutuus Googlen kokeellisesta tekoälylaboratoriosta kuuluu vahvasti hämmentävien joukkoon.

Google Blob Opera on projekti, jossa he tallensivat 16 tunnin verran neljän eri oopperalaulajan laulua. Sen jälkeen kerätty äänimateriaali syötettiin Googlen tekoälylle ja käskettiin sen oppia itse laulamaan oopperaa, omalla äänellään.

Koko paketti sitten lätkäistiin käyttäjien leikittäväksi, jossa tekoälyn neljä eri äänialaa (tenori, basso, mezzo-sopraano ja sopraano) laulavat oopperaa käyttäjän toiveiden mukaan. Ja jokainen "hahmo" on omituinen venyvä limapallero.

Asiaa on vaikea tarkemmin selittää, mutta kannattaa kokeilla ihan itse. Vinkkinä: oikeassa alakulmassa oleva joulukuusi avaa uusia ominaisuuksia.

Alla vielä video, jossa mötkäleet laulavat joulun hengessä Kulkuset:AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto