AfterDawn: IT-alan uutiset

Tutkimus: koronavuosi kasvatti suoratoistopalveluiden käyttöä useassa maassa paitsi Suomessa

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 16.12.2020 15:31

Tutkimus: koronavuosi kasvatti suoratoistopalveluiden käyttöä useassa maassa paitsi Suomessa Suomessa on käytettävissä useita suoratoistopalveluita, kuten Netflix, ja lisääkin näitä ilmestyi tämän vuoden aikana esimerkiksi C More TV:n ja Elisa Viihde Viaplayn muodossa. Elokuvia ja sarjoja voi myös halutessaan vuokrata useasta paikasta.
Saatavuudesta huolimatta AudienceProjectin tutkimus kertoo, että suoratoiston käyttö on Suomessa vähentynyt, kun monessa muussa maassa niiden käyttö on kasvanut. Lisäksi perinteisen television katselu on Suomessa vahvaa, kun muualla sen katselu on vähentynyt.

AudienceProject tutki tilannetta Yhdysvaltojen, Ison-Britannian, Saksan, Tanskan, Ruotsin, Norjan ja Suomen osalta.
Suomi erottuu näistä muista maista. Erikoinen koronavuosi erilaisten rajoitusten kanssa on nostanut suoratoistopalveluiden käyttöä muissa maissa selvästi vuoteen 2019 verratessa, mutta Suomessa palveluiden käyttö on hieman laskenut.

suoratoisto laskenut Suomessa kun muualla se on selvästi kasvanut
Suoratoiston käyttö laski Suomessa. Kuva: AudienceProject


Vastaavasti paineen alla oleva perinteinen televisio näki AudienceProjectin mukaan hieman kasvua Suomessa, kun taas muissa maissa television katselu on vähentynyt viime vuosien aikana.

Perinteisen television käyttö lisääntynyt vuoden 2020 aikana kun muualla se on laskenut
Perinteisen television katselu kasvoi Suomessa vuoden 2020 aikana. Kuva: AudienceProject

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto