AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawnin joululahjaopas 2020: 42 ideaa eri hintaluokista

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 9.12.2020 20:20

AfterDawnin joululahjaopas 2020: 42 ideaa eri hintaluokista

Vuosi 2020 saadaan viimeinkin piakkoin päätökseen. Tätä ennen vietetään kuitenkin joulua, vaikka sen juhlistaminen saattaakin joillakin tapahtua hieman eri tavalla tilanteesta johtuen.
Mikäli joulua varten vielä pohdit, että mitähän sitä ostaisi, niin tässä meidän nostoja. Ideoita varten valintoja on tehty eri hintaluokista, joiden lisäksi muutamia erillisiä poimintoja löytyy puhelimista ja muista tuotteista.Alle 50 euron ideat


Xiaomi Mi TV Stick -mediatoistin, hinta noin 40 euroa. Tämä pienikokoinen TV-tikku muuttaa vähemmän älykkään television monipuolisemmaksi sisällön kuluttamiseen tarkoitetuksi laitteeksi. Mi TV Stick käyttää Android TV -ohjelmistoa ja sen avulla voi katsella sisältöä lähteistä kuten YouTube, Netflix, HBO Nordic, Yle Areena sekä kuunnella musiikkia vaikkapa Spotifyn kautta. Lisää saa Google Play -sovelluskaupasta. Ohjaaminen tapahtuu mukana tulevalla kaukosäätimellä tai älypuhelimella. Lue: Xiaomi Mi TV Stick arvostelu.
Xiaomin Mi TV Stick Android tv tikku
Mi TV Stick


Chromecast, hinta 39 euroa. Vanha tuttu Chromecast on edelleenkin hyvä, vaihtoehto jos tätä ominaisuutta ei vielä omasta televisiosta löydy tai vanhempi älytelevisio ei enää pyöritä kaikkia suoratoistopalveluita.

Chromecast 3
Chromecast


Teline tai pidike älypuhelimelle/tabletille, esim. Desire 2, hinta 23 euroa. Tällä telineellä puhelimen tai tabletin saa esimerkiksi etätyötoimistolla parempaan asentoon, joten tärkeät puhelut tai ilmoitukset eivät jää huomaamatta. Toimii myös erittäin hyvin vaikkapa Netflixin sisällön kuluttamiseen, kun puhelinta ei tarvitse pitää kädessä.

Desire2 teline puhelimelle tai tabletille
Desire2 teline


Teline/jalusta kannettavalle tietokoneelle, esim. Satechi Aluminum Laptop Stand, hinta noin 40 euroa. Tällainen teline nostaa kannettavaa hieman ylöspäin pöydästä parantaen ergonomiaan. Lisäksi teline huolehtii paremmasta jäähdytyksestä koneen alla.

Alumiininen teline kannettavalle tietokoneelle
Satechi Aluminum Laptop Stand


Mophie 15W langaton latausalusta, hinta 49,95 euroa. Monet puhelimista tukevat langatonta latausta. Tämän latausalustan suurin mahdollinen latausteho on 15 W Qi-teknologiaa tukeville laitteille.Mophien langaton latausalusta puhelimelle
Mophie 15W langaton latausalusta


Xiaomi Mi Band 5 -aktiivisuusranneke, hinta 49 euroa. Juuri alle 50 eurolla saa Xiaomilta kätevän aktiivisuusrannekkeen, jolla saa seurattua sykettä, aktiivisuutta, unta ja muuta. Pieni koko, mutta pitkä akunkesto.

Xiaomin edullinen Mi Band 5 aktiivisuusranneke
Xiaomi Mi Band 5


Razer Viper Mini -pelihiiri, hinta noin 50 euroa. Pienempää, mutta laadukasta pelihiirtä kaipaavalle Viper Mini on pätevä vaihtoehto. Kestävä rakenne, laadukkaat painikkeet ja PTFE-tassut. Plussana tietenkin Razerin Chroma -valaistus.

Pienikokoinen Viper mini pelihiiri
Razer Viper Mini


JBL Go 3 -Bluetooth-kaiutin, hinta 39 euroa. Tämä ei ole voimakkain tai äänekkäin kannettava kaiutin, mutta se on kooltaan pieni sekä helposti kuljetettavissa. Kestää myös vettä.

JBL Go 3 on pienikokoinen kannettava kaiutin
JBL Go 3


PlayStation Icons -valo, hinta 30 - 40 euroa. PlayStation-symbolit valona. Oiva, edullinen lahja PlayStation -fanille.

PlayStation symbolit valoina
PlayStation Icons -valo
Alle 100 euron ideat


Logitech MX Anywhere 3 -hiiri, hinta noin 99 euroa. Käteensopiva, pienikokoinen langaton hiiri työntekoon. Tämä kuvaa MX Anywhere -hiirtä aika hyvin. Toimii käytännössä kaikenlaisilla alustoilla sensorin ja pohjassa olevien tassujen avulla. Hyvät painikkeet ja laadukas akunkesto.

Pienikokoinen MX Anywhere 3 hiiri työntekoon
Logitech MX Anywhere 3


Glorious PC Gaming Race Model O Wireless -pelihiiri, hinta 90 euroa. Erittäin laadukas ja tarkka langaton pelihiiri. Ongelmana tässä kohtaa heikko saatavuus.

Model O langaton pelihiiri
Glorious PC Gaming Race Model O Wireless


Glorious PC Gaming Race Model O -pelihiiri, hinta 59 euroa. Langallinen versio edellä mainitusta pelihiirestä. Samalla myöskin edullisempi ja saatavuus on parempi.

Model O pelihiiri langallisena
Glorious PC Gaming Race Model O


Keychron K6 Wireless RGB Gateron Red -langaton näppäimistö, hinta 90 euroa. 65%-kokoluokan langaton näppäimistö, joka on varustettu mekaanisilla Gateron Red -kytkimillä.

langaton keychron k6 mekaaninen näppäimistö
Keychron K6 Wireless RGB Gateron Red
Logitech G413 -mekaaninen näppäimistö, hinta 80 euroa. Täysikokoinen mekaaninen näppäimistö Romer G -kytkimillä.

Logitech g413 mekaaninen näppäimistö
Logitech G413


JBL Flip 5 -Bluetooth-kaiutin, hinta 79 euroa. JBL:tä löytyy useita kannettavia kaiuttimia. Yksi niistä on Flip 5. Tämä tarjoaa hintaansa nähden hyvää ääntä vedenkestävässä rakenteessa.

JBL Flip 5 kaiutin punaisessa värissä
JBL Flip 5


Mophie Powerstation XXL PD varavirtalähde 20000mAh, hinta 60 euroa. Jos tarvitse laitteellesi lisää virtaa, se hoituu tällä. USB-C ja 2x USB-A -liitäntää. USB-C-liitin tukee 18 W Power Delivery -teknologiaa.

Mophien 20000 mah varavirtalähde
Mophie Powerstation XXL PD varavirtalähde 20000mAh


OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger -langaton laturi, hinta 69 euroa. OnePlus 8 Pro -puhelimen kaveriksi tehokas langaton laturi. Sopii toki muiden langatonta latausta tukevien puhelimien lataamiseen, mutta hitaammin.

OnePlussan langaton laturi
OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger


Blue Microphones Snowball -mikrofoni, hinta 66,90 euroa. Laadukkaiden mikrofonien valikoima on tässä hintaluokassa vähäinen, mutta joukosta voidaan nostaa esille Snowball -mikki. Hyvä valinta esimerkiksi podcastien tekemiseen edullisella hinnalla.Blue Snowball mikrofoni mustana
Blue Microphones Snowball


Razer Seiren Mini -mikrofoni, hinta 65 euroa. Toinen vaihtoehto löytyy Razerilta. Tämä mikrofoni on hyvä valinta pelaajille ja esimerkiksi aloitteleville striimaajille.

Seiren mini mikrofoni
Razer Seiren Mini


Alle 200 euron ideat


Polar Unite -urheilukello, hinta 129 euroa. Perushyvä kello aktiivisuudesta ja urheilusta kiinnostuneelle. Tämä kello ei sisällä omaa GPS-yhteyttä, joten ei paras vaihtoehto juoksijalle. Lue: Polar Unite arvostelu.

Polar unite eri väreissä
Polar Unite


Polar Ignite -urheilukello, hinta 189 euroa. Pitkälti sama kello kuin Unite -kello, mutta sisältää myös GPS-yhteyden, jos tämä on tärkeä.

Polar ignite urheilukello mustassa värissä
Polar Ignite


Sony WF-SP800N -urheilukuulokkeet, hinta 129 euroa. Alkuperäisesti kesän aikana 199 eurolla myyntiin saapuneet WF-SP800N -kuulokkeet ovat pudonneet noin 129 euron tasolle, joka on hyvä hinta. Rakenteeltaan IP55-luokituksen omaavat kuulokkeet sopivat hyvin liikkuvalle henkilölle. Pysyvät hyvin korvissa ja äänikin on laadukas. Lue: Sony WF-SP800N arvostelu.Sony WF-SP800N kuulokkeet mustassa värissä
Sony WF-SP800N


Sony WF-1000XM3 -täysin langattomat kuulokkeet, hinta 179 euroa. Laadukasta melunvaimennusta täysin langattomien nappikuulokkeiden muodossa.

WF-1000XM3 täysin langattomat kuulokkeet
Sony WF-1000XM3


Samsung Galaxy Buds+ -täysin langattomat kuulokkeet, hinta 120 euroa. Hyvä ääni, pysyvät hyvin korvissa, pitkä akunkesto sekä langatonta latausta tukeva kotelo.

Buds Plus kuulokkeet kotelon kanssa
Samsung Galaxy Buds+


HyperX Alloy Origins -näppäimistö, hinta 119 euroa. HyperX Red -kytkimillä varustettu täysikokoinen näppäimistö. Näppäimistössä myös RGB-valaistus ja irrotettava USB-C -liitäntä.

HyperX alloy origin näppäimistö
HyperX Alloy Origins


Lenovo Tab M10 Plus ZA5T 128GB -tabletti, hinta 199 euroa. Android-tabletteja yleensä ei juurikaan suositella, mutta jos sellaista kuitenkin etsii tämä Lenovo hoitaa asian kohtuullisesti. Sopii etenkin YouTuben, Netflixin, Twitchin sekä muiden videopalveluiden käyttöön. Tallennustilaa mukavat 128 gigatavua.

Lenovon tab m10 tabletti
Lenovo Tab M10 Plus
Puhelimet ja kellot


Poco X3 NFC, hinta 269 euroa. Tämä Poco-puhelin tarjoaa erittäin hyvää vastinetta rahalle. Ominaisuuksien listalla on muun muassa iso näyttö, joka toimii sulavalla 120 hertsin virkistystaajuudella, riittävästi suorituskykyä, mukava määrä tallennustilaa, stereokaiuttimet sekä pätevät kamerat.

Poco X3 nfc puhelin
Poco X3 NFC


OnePlus Nord, hinta 399 euroa. Yksi tämän vuoden parhaista puhelimista hinta-laatusuhteeltaan. Tehoa on riittävästi, kameratkin ovat hyvällä tasolla ja suorituskykyä riittää 5G-yhteyksien muodossa. Lue: OnePlus Nord arvostelu.

OnePlus Nord edestä
OnePlus Nord


Motorola Moto G 5G Plus 128 GB, hinta 429 euroa. Pätevä vaihtoehto Motorolalta keskihintaluokassa. Hyvä ja sulava näyttö, tehoa riittää ja 5G-yhteydet löytyvät. Kuvaaminen onnistuu takakameroilla oikein hyvin ja edestäkin löytyy peräti kaksi kameraa selfieiden kuvaamiseen. Lue: Motorola Moto G 5G Plus arvostelu.

Moto G 5G Plus edestä ja takaa
Motorola Moto G 5G Plus


Sony Xperia 5 II, hinta 699 euroa. Pienempää Android-puhelinta kaipaavalla tämä Sonyn puhelin on hyvä vaihtoehto. Huikean hyvät kamerat, erinomainen suorituskyky ja nopea näyttö. Lue: Sony Xperia 5 II arvostelu.Sony Xperia 5 II kamerat
Sony Xperia 5 II


Samsung Galaxy S20 FE 5G, hinta 779 euroa. Erittäin laadukas sekä nopea AMOLED -näyttö, iso akku, jota voi ladata langallisesti tai langattomasti, laadukas kamerajärjestelmä sekä pitkä päivitystuki Samsungin toimesta.

Galaxy S20 Fe eri väreissä
Samsung Galaxy S20 FE 5G


Huawei Watch GT2 Pro -älykello, hinta 299 euroa. Erittäin laadukas ja tyylikäs älykello Huaweilta. Laadukas AMOLED-näyttö sekä pitkä akunkesto. Myös erilaiset aktiivisuuden seurannat onnistuvat.

Watch GT2 Pro harmaassa värissä
Huawei Watch GT2 Pro


Huawei Watch GT2 -älykello, hinta 199 euroa. Myös pätevä vaihtoehto. Sisältää lähes samat ominaisuudet kuin Pro-versio, mutta käytetyt materiaalit eroavat.

Watch GT2 hopeassa värissä
Huawei Watch GT2


Apple Watch SE, hinta 309 euroa tai enemmän. Applen tuorein älykello. Hieman karsitumpi versio Series 6 -mallistosta, mutta ei kuitenkaan niin paljoa. Hyvä ostos iPhonen kumppaniksi.

Apple Watch se älykello
Apple Watch SE
Kuulokkeet


Sony WH-1000XM4 -vastamelukuulokkeet, hinta noin 360 euroa. Paras vaihtoehto parasta kaipaavalle. Erittäin laadukas melunpoisto ja muutenkin laadukas ääni. Uutena ominaisuutena nämä tuovat mahdollisuuden useaan laitteeseen yhdistämisen. Lue: Sony WH-1000XM4 arvostelu.

Sony WH-1000XM4 kuulokkeet kotelon kanssa
Sony WH-1000XM4


Edeltäjämalli eli WH-1000XM3 -kuulokkeet myös erittäin hyvä vaihtoehto ja myös edullisemmat. Näitä on myyty jopa alle 200 euron mutta yleensä ovat myynnissä jonkin verran yli tämän.

WH-1000XM3
Sony WH-1000XM3


Logitech G Pro X Lightspeed -pelikuulokkeet, hinta 199 euroa. Langattomia pelikuulokkeita kaipaaville löytyy useita vaihtoehtoja. Näistä esille voidaan nostaa Logitechin langattomat kuulokkeet, jotka tarjoavat erittäin hyvää ääntä sekä äänen muokkausominaisuuksia.

Logitech G Pro X Lightspeed
Logitech G Pro X Lightspeed


SteelSeries Arctis 9 -pelikuulokkeet, hinta 199 euroa. Langattomista pelikuulokkeista löytyy myös SteelSeriesiltä hyvä vaihtoehto. Nämä toimivat yhteen PC:n ja PS4 -konsolin kanssa. Laatu on loistavalla tasolla ja äänenlaatu on odotettavan hyvällä tasolla. Lue: SteelSeries Arctis 9 -pelikuulokkeet arvostelu.Arctis 9 pelikuulokkeet pohjasta
SteelSeries Arctis 9


Razer Blackshark V2 X -pelikuulokkeet, hinta 40 euroa. Edullisempia pelikuulokkeita kaipaaville mahtava vaihtoehto on Razerin uudet Blackshark V2 X -pelikuulokkeet, joita myydään tällä hetkellä vain 40 eurolla (normaalisti 80 euroa). Hintaansa nähden myös mikrofoni on hyvä.

Blackshark V2 X pelikuulokkeet
Razer Blackshark V2 X


Konsolit


Nintendo Switch Lite, hinta 209 euroa. Käteensopiva ja kevyt Lite-versio edullisempi versio normaalista Switch -konsolista, mutta Lite-versiota ei voi kiinnittää televisioon.

Nintendo Switch lite edestä
Nintendo Switch Lite


Robotti-imurit


Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro, hinta 279 euroa. Tämä tuote on meillä parhaillaan testissä ja on vaikuttanut ainakin parin ensimmäisen viikon kokeilujen perusteella mukiinmenevältä robotti-imurilta hintaluokassaan. Tällä tarjoushinnalla ehdottomasti kannattaa harkita pukinkontin täytteeksi.

Xiaomin Vacuum mop pro
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro


iRobot Roomba i7, hinta 499 euroa. Koko perheen lahjaksi taas suosittelemme vilkaisemaan parhaiden robotti-imuriemme listan tarkempaa valintaa ajatellen, mutta yleisesti ottaen suosittelemme Roomba i7 -mallia. Sen kanssa ei ainakaan voi pahasti väärin valita.

roomba i7
iRobot Roomba i7


Lisää ideoita saat katsomalla meidän kaikki arvostelut täältä.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto