AfterDawn: IT-alan uutiset

SalesForce osti Slackin - kauppasumma muhkea 23 miljardia euroa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 2.12.2020 10:46

Valtava teknologiakauppa: SalesForce ostaa etätyöläisten perustyökalun Slackin

Asiakkuudenhallintaan (CRM) keskittyvä SalesForce on kertonut ostavansa yhden suosituimmista etätyöläisten työkaluista, Slackin.
Kauppasumma on huikea 27,7 miljardia dollaria eli noin 23 miljardia euroa. Molemmat yhtiöt hehkuttivat kauppaa omissa lehdistötiedotteissaan "täydellisesti yhteensopivana", painottaen sitä, miten molemmat yritykset ovat auttaneet firmoja siirtymään täysin digitaaliseen työskentelyyn monien yritysten tärkeimmissä toiminnoissa.

Slack listautui pörssiin vuonna 2019, mutta yhtiön osake otti osumaa pian listautumisen jälkeen. Samalla yhtiö ei ole onnistunut kääntämään toimintaansa voitolliseksi, vaan kertoi yli 100 miljoonan euron tappioista vuoden 2020 ensimmäiselle puolikkaalle.

Slack kisaa kiivaasti Microsoft Teamsin kanssa etätyöläisten sieluista, mutta yhtiön päätuotteen parhaana puolena on pitkään pidetty sen kykyä integroitua osaksi muita työkaluja, kuten vaikkapa juurikin CRM-järjestelmiä.
Slack on perustettu vuonna 2013, mutta yrityksen taustat ulottuvat vuoteen 2009, jolloin yhtiö oli vielä peliyritys nimeltä Glitch. Yhtiön tekemistä peleistä ei tullut hittejä, mutta pelikehityksen tueksi rakennettu yhtiön sisäinen viestisovellus oli varsin mainio - ja sen pohjalta syntyi myöhemmin Slack.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto