Ylen arkistovalokuvat löytyvät nyt Wikimedia Commonsista

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen @ 21.11.2020 14:22

Ylen arkistovalokuvat löytyvät nyt Wikimedia Commonsista Yle on julkaissut vuodesta 2014 alkaen arkistokuvia Flickr-palveluun, mutta nyt valokuvien julkaisu jatkuu uudella alustalla, sillä kuvat löytyvät jatkossa Wikimedia Commons -alustalta.
Yle kertoo Flickr-palvelun kuvien keränneen kuuden vuoden aikana yhteensä reilut neljä miljoonaa katselukertaa. Wikimedia Commonsin kerrotaan kuitenkin tuovan käyttäjälle uusia etuja vanhaan verratessa. Palvelun käyttöliittymä on saatavilla suomeksi ja kuvaan liittyvät tekijänoikeudelliset käyttöehdot ovat tarkemmin merkattuja. Wikimedia Commonsissa kuka tahansa pystyy parantamaan kuvien kuvailutietojen laatua, sillä käyttäjä voi esimerkiksi merkitä muiden käyttäjien tiedoksi kuvien henkilöitä.

Julkaistut kuvat esittelevät Yleisradion historiaa: Tekniikkaa, tekijöitä ja toimitiloja, ja niiden kerrotaan ajallisesti ulottuvan aina 1920-luvulta 1960-luvulle. Julkaistut kuvat ovat niin vanhoja että niiden tekijänoikeudellinen suoja-aika on päättynyt, joten kuvia saa vapaasti käyttää.Palvelun vaihdon myötä Wikimedia Commonsiin on julkaistu yli 70 uutta kuvaa.

Kuvat löydät täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto