AfterDawn: IT-alan uutiset

Raivoavat verkkopelaajat pelaamaan vain keskenään - patentti

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 3.11.2020 17:37 Kommentteja (3)

Raivoavat verkkopelaajat pelaamaan vain keskenään - patentti

Jokainen, joka on joskus hetkenkään pelannut verkon moninpelejä, tietää ns. toksisten pelaajien olemassaolon erittäinkin huvin. Eli ne tyypit, jotka huutavat, kiroilevat, solvaavat muita pelaajia ja ylipäätään eivät paljoa välitä luomastaan ilmapiiristä pelin sisällä.
Nyt Amazon uskoo keksineensä ongelmaan ratkaisun, jolla tavalliset pelaajat pääsisivät näistä tapauksista pysyvästi eroon. Yhtiön patenttihakemuksessa se on kuvannut koneoppimiseen pohjautuvaa teknologiaa, joka tunnistaa vihaa pursuavat verkkopelaajat.

Raivoavien pelaajien estäminen pelistä ei tyypillisesti juurikaan toimi, sillä bannauksen jälkeen he joko luovat uusia käyttäjätilejä ja jatkavat samalla tyylillä uuden käyttäjätunnuksen kautta - tai opettelevat olemaan juuri nippa nappa palvelun sääntöjen rajoissa, mutta luoden silti pelin sisälle ahdistavan ilmapiirin.

Patenttihakemuksen kuvaama tekniikka yrittää löytää kuvatun kaltaiset pelaajat - ja pistää heidät pelaamaan keskenään, aina ja ikuisesti. Eli pahimmat huligaanit saisivat edelleen pelata, mutta heille olisi pelissä aivan oma hiekkalaatikkonsa, johon muut pelaajat eivät koskaan päädy (elleivät ala riehumaan itsekin). Luonnollisesti hiekkalaatikolle siirto olisi näkymätön pelaajalle itselleen: pelihän jatkuisi normaalisti, ainoastaan kaikki muutkin pelaajat olisivat yhtä typerästi käyttäytyviä.Amazon omistaa megasuositun pelaajien suoratoistopalvelun Twitchin.

EDIT 4.11.2020: Poistettu maininta, ettei Amazon itse tee pelejä. Yhtiö omistaa kuitenkin oman pelistudion.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.11.2020 01:46

Lainaus:
Amazon ei itse omista pelistudioita
Amazon Game Studios.

24.11.2020 11:05

Tää olisi täydellistä, voisin alkaa pelaamaan taas vähän dotaa

34.11.2020 12:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Lainaus:
Amazon ei itse omista pelistudioita
Amazon Game Studios.
Kiitos, korjattu uutista!

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto