AfterDawn: IT-alan uutiset

Tesla Model 3 päivittyi: tehoja ja toimintasädettä lisää, hinta pysyi samana

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 16.10.2020 16:10

Tesla Model 3 päivittyi: tehoja ja toimintasädettä lisää, hinta pysyi samana

Tesla on julkaissut vaivihkaa päivityksen suosituimpaan malliinsa Model 3:een. Kyseessä ei siis ole mikään "vuoden 2021" versio, jossa auton nimi muuttuisi tai asiasta tehtäisiin iso julkistuskampanja, vaan yksinkertaisesti tästä eteenpäin Tesla Model 3 -mallin tilaavat asiakkaat saavat hieman paremman auton.
Muutokset ovat sinänsä suhteellisen pieniä, mutta monella tavalla miellyttäviä, sillä auton hinta pysyy täsmälleen samana, vaikka päivitetty versio tulikin myyntiin.

Kolmesta eri Model 3 -vaihtoehdosta muutoksia akkukestoon ja kiihtyvyyteen saivat kaksi kalliimpaa mallia, Long Range ja Performance. Nyt Teslan Suomen sivuilla Model 3 Performance -mallin toimintasäteeksi ilmoitetaan 567 kilometriä (WLTP-mittaustavan mukaisesti), huippunopeudeksi 261 km/h ja kiihtyvyydeksi 0-100 km/h hurjat 3,3 sekuntia.

Vastaavasti Model 3 Long Range -vaihtoehdolle muuttuneet arvot ovat 580 km toimintasäde, 233 km/h huippunopeus ja kiihtyvyys 0-100 km/h 4,4 sekunnissa.
Model 3 perusversion osalta muutoksia ei auton teknisiin tietoihin tullut, vaan toimintasäde on edelleen 430 km, huippunopeus 225 km/h ja kiihtyvyys nollasta sataseen 5,6 sekuntia.

Tesla Model 3 Performance
Tesla Model 3 Performance Teslan Suomen sivuilla


Hintoihin ei ole kajottu, vaan Suomen hinnat ovat samat kuin ennen päivitystäkin: edullisin perusmalli maksaa 48 690 euroa, Long Range 59 990 euroa ja Performance 65 590 euroa.

Lisäksi päivityksen yhteydessä on muutettu hieman asioita sieltä täältä: takakontti on nyt kaikissa malleissa automaattisesti avautuva, keskikonsoli ei ole enää kiiltäväpintainen vaan mattapintainen. Lisäksi valittavissa oleva vannevalikoima ja vanteiden ulkoasu muuttui hieman päivityksen yhteydessä. Myös auton sisustukseen on tehty pieniä, kosmeettisia muutoksia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto