AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflixin kohuelokuva Cuties veti yhtiön ja pomot oikeuteen

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 7.10.2020 20:31

Netflixin kohuelokuva Cuties veti yhtiön ja pomot oikeuteen Netflixissä syyskuussa ensi-iltansa saanut ranskalaiselokuva Cuties joutui kohuun jo ennen julkaisua.
Elokuvan promomateriaali herätti monissa kysymyksiä elokuvan sopivuudesta, sillä niissä esiteltiin elokuvan teinityttöjä melkoisen estottomasti. Netflix päätyikin pahoittelemaan materiaalia, jota se ei pitänyt kuvaavana elokuvan sisällöstä.

Kohu ei kuitenkaan laantunut julkaisun jälkeenkään, kun kuluttajat pääsivät elokuvaan käsiksi. Osan mielestä teinien tanssirutiinit, repliikit tai muu sisältö oli epäsovinnaista. Elokuvan tekijä ja Netflix puolustivat Sundance-palkittua elokuvaa kertomalla sen olevan juuri heikossa asemassa olevien maahanmuuttajatyttöjen tarina, jolla pyritään tuomaan ongelmia esiin.

Nyt Texasin Tyler Countyssa Netflix on viety oikeuteen elokuvan sisällöstä. Osavaltion syyttäjän mukaan elokuvassa esitetään alaikäisiä seksuaalisesti ilman, että sillä on artistista merkitystä. Kyse on törkeästä rikoksesta (felony), josta voidaan antaa vähintään kuusi kuutautta vankeutta sakkojen ohella.
Yhtiön toimitusjohtaja Reed Hastings ja tuotepomo Ted Sarandos nimettiin syytteessä.

Luonnollisesti Netflix ja sen johtajisto ei pidä oikeusjuttua pätevänä. Reutersille kommmentoinut Netflix kertoi, että elokuva on juuri alaikäisten seksualisointia vastaan.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto