YouTube ja Teosto sopimukseen, korvaukset musiikin käytöstä YouTubessa

Kirjoittaja AfterDawn @ 1.10.2020 10:33

YouTube ja Teosto sopimukseen, korvaukset musiikin käytöstä YouTubessa Googlen omistama YouTube on solminut uuden sopimuksen musiikin lisensoinnista Pohjoismaissa. Neuvotteluosapuolina olivat sekä Suomen, Norjan että Tanskan tekijänoikeusjärjestöt.
Suomessa musiikintekijöitä edusti Teosto, osana Norjan ja Tanskan vastaavia tahoja, yhteisyrityksen Polaris Hub kautta. Sopimus korvaa aiemmat maakohtaiset sopimukset kolmen maan ja YouTuben osalta.

Sopimus käytännösäs tarkoittaa sitä, että musiikin toistosta YouTuben kautta tilitetään sopimuksen mukainen korvaus kotimaisille musiikintekijöille. Teoston sopimus kattaa nimenomaan säveltäjät, sanoittajat, sovittajat ja musiikkikustantajat. Artistien korvauksia Teoston sopimus ei korvaa, sillä siitä neuvottelee erikseen esiintyviä muusikoita edustava Gramex.

Sopimus YouTuben ja Polaris Hubin välillä astuu voimaan 1.10.2020.

Tutkimuksen mukaan 82% suomalaisista kuuntelee ainakin toisinaan musiikkia YouTuben kautta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto