AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattiryhmä Razor 1911 täyttää 35 vuotta

Kirjoittaja AfterDawn @ 1.10.2020 17:11

Piraattiryhmä Razor 1911 täyttää 35 vuotta

Maailman vanhimmaksi edelleen aktiiviseksi piraattiryhmäksi mainittu Razor 1911 täyttää 35 vuotta tässä kuussa. Piraattiskenen kivijalkoihin kuuluva järjestö on mukautunut vuosikymmenten saatossa moniin uudistuksiin ja luonnollisesti jäsenistö on vaihtunut useita kertoja.
Razor 1911 aloitti alunperin nimellä Razor 2922, keskittyen Commodore 64-pelien suojauksien murtamiseen ja levitykseen. Ryhmän ensimmäiset julkaisut on päivätty lokakuulle 1985.

Sittemmin ryhmä vaihtoi nimensä nykyiseen Razor 1911 -muotoon ja vaihtoi 1980-luvun lopulla Commodore 64:sta pääkohteekseen Commodore Amiga -alustan.

1990-luvulle tultaessa Razor siirtyi Amigan parista PC-pelien ja -ohjelmien murtamiseen ja levitykseen ja sillä tiellä piraattiryhmä on tänä päivänäkin.

Vuonna 2001 Razor koki kovan takaiskun, kun kansainvälinen poliisioperaatio, Operation Buccaneer, iski järjestöön ja muutamiin muihin suurimpiin piraattiryhmiin.
"Juhlapäivää" muisti myös F-Securen Mikko Hyppönen Twitterissä omalla panoksellaan:Alunperin Norjassa perustettu piraattiryhmä toimii aktiivisesti myös demoskenessä ja osallistuu usein erilaisiin tietokonetapahtumiin demojensa muodossa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto