Amazon haastaa xCloudin – Esitteli oman pilvipelipalvelun

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.9.2020 06:06

Amazon haastaa xCloudin – Esitteli oman pilvipelipalvelun Pilvipelipalveluiden kirjo jatkaa kasvuaan, kun myös Amazon on rynnännyt markkinoille. Juuri pidetyssä Alexa-laitteistojulkistustilaisuudessa Amazon esitteli omaa Luna-pilvipelipalvelua, joka kilpailee Google Stadiaa ja Microsoftin xCloudia vastaan erilaisen bisnesmallin voimin.
Amazon Luna -palvelun ytimessä on sen sisältämät pelitilauskanavat, joita käyttäjä voi hankkia kuukausimaksua vastaan. Pilvipelipalvelu toimii siis ikään kuin maksu-TV, jossa hankitaan erilaisia kanavapaketteja. "Pelikanavapakettien" sisällöt ja ehdot vaihtelevat, kuten myös niiden hinnatkin. Alkuvaiheessa Luna sisältää vain kaksi kanavaa: Luna Plussan sekä Ubisoftin, mutta Lunan kypsyessä valikoimiin pitäisi tulla lisää tilattavaa.

Alkuvaiheessa Luna on saatavilla Fire TV:lle, PC:lle, Macille ja iOS-laitteille. Ehkä hieman yllättäen, Androidille palvelu tulee vasta myöhemmin. iOS-julkaisun mahdollistamisen taustalla lienee se, että Lunaa ei tarjota natiivina sovelluksena, vaan PWA-tyyppisenä selainsovelluksena. Palvelu ladataan puhelimeen Lunan omien verkkosivujen kautta – ei App Storesta.Luna+-kanava maksaa ainakin tällä hetkellä 5,99 dollaria kuukaudessa. Tavoitteena on, että Luna+- ja Ubisoft-kanavien yhteenlaskettu pelivalikoima kipuaisi yli sataan peliin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto