AfterDawn: IT-alan uutiset

TikTok voi välttää Trumpin pannan – Kiina menettämässä vallan Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.9.2020 06:03

TikTok voi välttää Trumpin pannan – Kiina menettämässä vallan Yhdysvalloissa

TikTok ilmoitti viikonloppuna päässeensä sopimukseen some-palvelunsa Yhdysvaltojen toimintojen myymisestä tietoteknologiayhtiö Oraclelle ja vähittäiskauppajätti Walmartille.
TikTokin omistava kiinalainen ByteDance kertoi, että kaupan jälkeen sen haltuun jäisi edelleen 80 prosenttia palvelun liiketoiminnasta. Donald Trump ennätti kommentoimaan kauppaa tuoreeltaan, sillä hän ei tulisi hyväksymään yritysjärjestelyä ellei toiminnot siirry täysin yhdysvaltalaiseen omistukseen.

Trump on uhannut TikTokin kieltämisellä, mikäli ByteDance ei myy Yhdysvaltojen toimintoja kotimaisille yhtiöille. Presidentin väliintulon takia TikTokin Yhdysvaltojen bisnestä hoitamaan perustetaan TikTok Global, jossa ByteDancella ei ole lainkaan omistusta. Suurin osa omistuksesta on yhdysvaltalaisissa käsissä.

Mikäli tiedot pitävät paikkansa siitä, että ByteDance ei omista lainkaan TikTok Globalia, saattaa Trump näyttää kaupalle vihreää valoa ja TikTok välttää pannan Yhdysvalloissa. Trump antoi jo viikonloppuna epävirallisen hyväksyntänsä diilille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto