AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple työstää AR-sisältöjä suoratoistopalveluunsa – Julkaistaan ensi vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.8.2020 19:42

Apple työstää AR-sisältöjä suoratoistopalveluunsa – Julkaistaan ensi vuonna

Apple aikoo lisätä omaan Apple TV+ -suoratoistopalveluunsa ensi vuodesta alkaen laajennettua todellisuutta hyödyntävää sisältöä. Ensimmäiset sisällöt tulevat olemaan elokuvien tai sarjojen bonus-sisältöjä, joten ainakaan vielä ei ole reaalimaailman kanssa sekoittuvien elokuvien vuoro.
Sisältöjulkaisujen tarkoituksena olisi Bloombergin uutisoimien tietojen mukaan pedata varsinaisten AR-lasien julkaisua. Nykyisten suunnitelmien mukaan ensimmäinen AR-laite julkaistaisiin vuonna 2022.

Alun perin tarkoituksena oli julkaista AR-ekstrat jo tänä vuonna, mutta koronavirus mutkisti aikataulutusta. Apple on tuonut AR-sisältöjä määrätietoisesti jo iPhone- ja iPad-sovelluksiin. Samalla Apple on lisännyt AR:ää tukevia laitteisto-ominaisuuksia iPhoneihin ja iPadeihin. Esimerkiksi iPadit saivat tänä vuonna kuva-alan syvyysulottuvuutta aistivan LiDAR-sensorin.
Bloombergin mukaan virtuaalilaseja muistuttavat päähän puettavat AR-laitteet julkaistaisiin vuonna 2022. Kevyemmät AR-lasit tulisivat myyntiin vuonna 2023.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto