AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiina menettämässä tuotantoa? iPhonen kokoonpano voi käynnistyä Meksikossa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.8.2020 19:43

Kiina menettämässä tuotantoa? iPhonen kokoonpano voi käynnistyä Meksikossa Elektroniikkateollisuuden jätit pohtivat vakavissaan tuotannon siirtämistä osittain Kiinan ulkopuolelle. Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasuhteissa on saavutettu toistaiseksi rauha, mutta yritykset näkevät kauppapoliittiset riskit edelleen kovina. Siksi on parempi varautua kauppasodan uuteen koitokseen hyvissä ajoin.
Reutersin lähteiden mukaan ainakin Foxconn ja Pegatron pohtivat tuotannon osittaista siirtoa Kiinasta Meksikoon. Ajatuksena on ilmeisesti se, että Latinalaisessa Amerikassa voitaisiin tuottaa tuotteita Pohjois-Amerikan markkinoille. Yhdysvallat on neuvotellut uudelleen NAFTA-sopimuksensa Trumpin kaudella, joten riskit saattavat olla nyt pienemmät kauppapoliittiselle selkkaukselle – varsinkin kun Latinalainen Amerikka ei muodosta samanlaista suurvaltapoliittista uhkaa kuin Kiina.

Uutistoimistolle puhuneiden lähteiden mukaan Foxconn on pohtinut Applen iPhone-puhelimien tuotannon käynnistämistä Meksikossa. Erään lähteen mukaan Apple ei ole kuitenkaan ollut suoranaisesti myötävaikuttamassa tuotannon siirtoa. Foxconn tekee lopullisen ratkaisun asiassa todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana. Foxconnilla on Meksikossa viisi tuotantolaitosta, joissa valmistetaan pääasiassa televisioita ja palvelimia.
Aiemmin kesällä Foxconn ilmoitti investoivansa miljardi dollaria Intiaan, jossa sen on määrä kasvattaa iPhonen tuotantoa.

Pegatronin kohdalla kyse olisi ennemminkin komponenttien tuotannosta kuin valmiiden tuotteiden kokoonpanosta. Yhtiö on toistaiseksi käynyt keskusteluita rahoittajien kanssa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto